Foto: F64
"Arēnā Rīga" trešdien, 16. martā uzstājās viena no populārākajām astoņdesmito gadu beigu - deviņdesmito gadu grupām "Roxette", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "Makroconcert".


Rīgā "Roxette" dalībnieki Pērs Gesle un Marija Fridrihsone ieradās jau 15.martā. Koncertā viņi izpildīja gan savas visu laiku labākās dziesmas 'The Look', 'Sleeping In My Car', 'Dressed For Success', 'Dangerous', 'It Must Have Been Love' un citas, gan arī piedāvāja ieskatu nule iznākušajā albumā "Charm School".

Viens no populārākajiem duetiem popmūzikas vēsturē pēc desmit gadus ilguša radošā pārtraukuma atsācis darbību ar negaidīti spožiem panākumiem. 11.februārī izdotais albums "Charm School" jau ieņēmis 20. vietu pasaulē vispārdotāko ierakstu topā, bet pirmais singls 'She's Got Nothing on (But the Radio)' atrodas vairāku Eiropas valstu hitparāžu pirmajās vietās.

Kazaņā 28.februārī notika pirmais pasaules turnejas koncerts, kam līdz gada beigām sekos vairāk kā 50 uzstāšanos Krievijā, Argentīnā, Čīlē, Brazīlijā, Dienvidāfrikā, Turcijā, Grieķijā, Austrijā, Čehijā, Norvēģijā, Vācijā, Nīderlandē, Šveicē, Somijā, Dānijā, Zviedrijā un citās valstīs, tai skaitā arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Daudzviet visas biļetes uz Roxette koncertiem pilnībā izpārdotas.

"Roxette" Latvijā iepriekš uzstājušies 2009. gadā, festivāla "Jaunais vilnis" ietvaros.

Zviedru dueta koncertu Rīgā iesildīja pašmāju grupa "ROCK5", kas dibināta 2009.gada beigās un jau uzstājusies vairāk nekā 40 koncertos. Tās sastāvā ir Dināra Rudan (vokāls), Antra Lante (ģitāra), Ingars Viļums (bass) un Mārtiņš Linde (bungas). Sevi "ROCK5" dalībnieki raksturo kā pozitīvu, kreatīvu un profesionālu mūziķu grupu, ko vieno kopīga kaisle un mīlestība pret mūziku un kas priekšnesuma laikā vienmēr gatavi sniegt klausītājiem iespēju uzlādēties ar savu nerimstošo enerģiju.

Šobrīd "ROCK5" strādā studijā, kur top debijas albums. Vairākas jau ierakstītās dziesmas atzinīgi novērtējuši zviedru dueta "Roxette" pārstāvji un izvēlējušies grupu par Rīgas koncerta iesildītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!