Hiphopa mūziķis Edavārdi un Arstarulsmirus, iepriekš zināms kā Gustavo, laiduši klajā kopdarbu "Forša dziesma", portālu "Delfi" informē mūziķu pārstāvji.

Šāda veida sadarbība abiem autoriem ir pirmo reizi, radošais process, gan sacerot un ierakstot dziesmu, gan filmēšanas laukumā, bija ļoti patīkams, nepiespiests un savstarpēji papildinošs. Pēc Arstarulsmirus domām – sadarbība ar lielo "S". Arī Edavārdi dalās ar gūto pieredzi: "Sadarbības process bija ļoti radošs un tas rosināja mani paskatīties uz dziesmas vārdu radīšanu no cita skatupunkta. Rakstot tekstu kopā ar Arstarulsmirusu, veidojās sarunas par dziesmā aprakstīto situāciju un to, kā labāk atspoguļot nevērību. Šo sarunu rezultātā radās daudz labu ideju, kuras neparādītos, ja es rakstītu tekstu viens pats."

Kopdarbā "Forša dziesma" paustā ideja – darīt visu iespējamo, lai ik mirkli mēs varētu būt šeit un tagad, būt apzināti un verīgi pret savām izpausmēm, lai pilnībā izdzīvotu un izbaudītu savu dzīvi un dotu tādu iespēju arī līdzcilvēkiem.

"Tik daudz reižu, kad esmu bijis par kaut ko satraucies vai ārkārtēji sapriecājies, ir gadījies veikt nepārdomātu izvēli, reaģēt pārāk impulsīvi vai izteikt kādu kategorisku viedokli, kas radīja vietu pārpratumiem vai konfliktiem. Šo kompozīciju veidojām, lai tā kalpotu kā atgādinājums par to, ka tieši papildus vērīgums un apzinātība ir tas, kas var mums palīdzēt mazināt pārpratumu un negadījumu skaitu, un uzturēt cieņpilnākas attiecības ar līdzcilvēkiem," stāsta Arstarulsmirus.

Edavārdi ir latviešu hiphopa izpildītājs un liriķis, kas tic tam, ka viņa sacītais spēj kaut ko mainīt un ietekmēt. Latvijas hiphop scēnā Edavārdi ir sevi pierādījis kā radošs un daudzpusīgs reperis, un bijis arī kolektīvu PKI un "Riekstu armija" sastāvā. Mūzikas vidē Edavārdi aktīvi darbojas jau astoņus gadus, kuru laikā ir izdoti seši albumi.

Arstarulsmirus šobrīd strādā pie jauna muzikāla materiāla radīšanas albumam "Vēlējuma dziesmas", kas ir gaidāms nākamgad. Žanra ziņā jaunās kompozīcijas raksturojamas kā melodiskas, līdzi dziedamas dziesmas, kas saturiski pauž sirsnīgu, cieņpilnu attieksmi pret sevi, līdzcilvēkiem, kā arī tieksmi uz iekšēju pilnveidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!