Ar pirmizrādi britu jauniešu online kultūras žurnālā "Noctis Magazine", jaunu singlu publicējusi latviešu grupa "Carnival Youth".

Pēc singla "Love Is The Answer" iznākšanas sekos teju divus mēnešus ilga koncertu turneja Eiropā.

"Noctis Magazine" par "Carnival Youth" jauno singlu raksta: ""Love Is the Answer" demonstrē grupas ievērojamo dziesmu rakstīšanas prasmi." Tāpat nelielajā grupas jaunajam singlam veltītajā rakstā "Carnival Youth" ģitāru skaņa tiek salīdzināta ar "Tame Impala", bet singls raksturots kā melodisks, lipīgs un reizē eksperimentāls. Plašāk – "Noctis Magazine".

Singls ierakstīts "Tru" studijā Rīgā, tā producents ir Gatis Zaķis.

"Frāze "Love Is The Answer" radās neapzināti, domājot dziesmas melodiju un "bubinot" nekonkrētas frāzes pie sevis. Sākumā šķita nedaudz neērti būt tik tiešiem, bet pēc laika saskatījām izaicinājumu šos vārdus attaisnot, jo, galu galā, mums šķiet, ka tā ir taisnība. Un ar pārējiem vārdiem šī dziesma ieguva personisku nozīmi. Dziesmai topot, uzticējāmies procesam un eksperimentējām, ļaujot dziesmai pašai atrast savu ceļu, " stāsta "Carnival Youth" dalībnieks Emīls Kaupers.

Singls iezīmē pārejas posmu starp iepriekšējo, latviešu valodā rakstīto albumu "Vienā vilcienā" un topošo grupas materiālu, kuru veidojot grupas dalībnieki atgriezušies pie dziesmu tekstiem angļu valodā.

Drīzumā tiks prezentēts arī dziesmas videoklips, kas tapis sadarbībā ar Liepājas pilsētu. Tā režisors ir Māris Lagzdiņš, kas ar grupu strādājis jau iepriekš, veidojot dziesmas "Stūre" video.

"Carnival Youth" savu pavasara turneju uzsāks 22. martā ar koncertiem Igaunijā, bet pēcāk uzstāsies Iganijā, Lietuvā, Polijā, Ungārijā, Čehijā, Slovākijā, Vācijā, Šveicē, Rumānijā, Anglijā un Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!