Britu kulta grupa "Depeche Mode" laidusi klajā jaunu, politiska satura dziesmu "Where's the Revolution", kas ir singls no šā gada martā gaidāmā jaunā grupas albuma "Spirit".

"Mēs dzīvojam pārmaiņu laikmetā. Tā kā kļūstu vecāks, tas, kas notiek pasaulē, iespaido mani aizvien vairāk. Es domāju par saviem bērniem un pasauli, kurā viņi izaugs. Pagājušā gada vēlēšanas stipri ietekmēja manu meitu Roziju, viņa raudāja…," intervijā mūzikas izdevumam "Rolling Stone" paudis "Depeche Mode" dziedātājs Deivs Gahans.

"Mēs abi ar Martinu (Goru – red) dzīvojam ASV un abi uztraucamies par to, kas notiek. Viņš man teica – es zinu, ka daudziem šķiet, ka esam bagātās rokzvaigznes, kas dzīvo savās milzīgajās Santabarbaras mājās, un mums ir par šo pasauli nav nekādu rūpju. Jā, mēs esam turīgi, bet tas nenozīmē, ka mūs vairs neuztrauc, kas notiek šajā pasaulē. Tas mani patiešām ietekmē. Es viņam teicu, ka saprotu un jūtos tieši tāpat," pauda Gahans.

Šī satraukuma noskaņa jaunajā albumā būs jūtama, tomēr Gahans saka, ka "Spirits" nebūs politisks albums. "Es neklausos mūziku kontekstā ar politiku, bet tas noteikti ir par cilvēci un mūsu vietu tajā," intervijā pauda mūziķis.

"Spirit" būs 14. "Depeche Mode" albums, iepriekšējais "Delta Machine" iznāca 2013. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!