Foto: Publicitātes foto
Muzikālā apvienība "Vintāža", kas veido muzikālas restaurācijas no pagājušā gadsimta spožākajiem darbiem latviešu estrādes mūzikā, šogad svin piecu gadu jubileju ar koncertprogrammu "Smaidiet un labi būs!" Tāpat apvienība laidusi klajā savu versiju par Zigismunda Lorenca dziesmu ar Jāņa Petera vārdiem – "Vecmāmiņa un runcis".

Veco dziesmu jaunās skaņās ierakstījušas dziedātājas Rūta Dūduma un Ginta Krievkalna, Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis un dziedātājs Normunds Rutulis. Šie četri mākslinieki būs arī jaunās koncertprogrammas solisti. Kopā ar "Vintāžas" instrumentālo sastāvu, kurā muzicēs gan pūtēju, gan stīgu grupa, elektroniskie un sitamie instrumenti, uz skatuves būs sešpadsmit mūziķi, tādējādi atsaucot atmiņā tos laikus, kad solistu uzstāšanās nebija iedomājama bez pavadošā orķestra.

"Par katru no koncertprogrammas dziesmām var uzrakstīt veselu stāstu," saka solists un programmas vadītājs Ainārs Ančevskis. "Padomju laika estrādē ikviena klausītāju mīlēta dziesma bija mega populāra. Nešaubīgi, ka vecās paaudzes klausītājam būs savas atmiņas saistībā ar šīm melodijām, savukārt jaunā paaudze varēs baudīt labu mūziku atraktīvā un profesionālā izpildījumā. Mūsu koncerta iecere ir dziesmās izstāstīt cilvēka dzīvi, sākot ar bērnību, skolas gadiem, satikšanos, pirmo mīlestību, šķiršanos, sāpēm, prieku, stāstu par mūsu dzīves mirkļiem."

Jubilejas koncertprogrammas "Smaidiet, un labi būs!" pirmais koncerts – 30. septembrī Madonas kultūras namā, pēc tam 1. oktobrī Liepājas OC Rožu zālē, 7. oktobri Cēsīs, CATA kultūras namā, 24. novembrī Tukuma kultūras namā, 25. novembrī Jelgavas kultūras namā un 1. decembrī Krustpils kultūras namā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un koncertu norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!