Dziedātāja Elizabete Balčus publiskojusi video jaunai dziesmai "Dusk & Recession". Mūziķes priekšnesums filmēts koncertā, kas notika pasākumu norises vietā "Autentika – B2".

Video veidoja Zigmunds Ziemelis un Edgars Brūniņš, bet vizualizācijas koncertam – Fricis Kalvelis.

"Ar šo video es vēlos dalīties savos jaunākajos muzikālajos eksperimentos un elektro-akustiskajos izpausmes veidos. Plašās elektroniskās mūzikas iespējas ar semplošanu, cilpošanu un dažādiem skaņas deformēšanas efektiem piešķir manai mūzikai jaunu skanējumu un lielāku brīvību izpaust savu "es" ar balsi, citās dziesmās eksperimentēt arī ar flautu un būt pilnīgi neatkarīgai grupai vienas personas veidolā.

"Dusk & recession" ir emocionāla recesija un vēstnesis konceptuālam albumam, ko šobrīd ierakstu. Dziesma ir par iespējām, kuras mutuļo, izvēlēm, kādas pieņemam un noslēpumiem, kurus paturam," stāsta dziedātāja.

Elizabete Balčus uzstājas gan kā solomāksliniece, gan meiteņu grupas "Sus Dungo" sastāvā.

2011. gada rudenī mūziķe izdeva debijas EP albumu "Wooden Horse" ar sešām pašas sacerētām dziesmām, kas mūzikas kritiķu un apskatnieku vidū izpelnījās augstu atzinību un Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā 2011 uzvarēja nominācijā "Labākā debija".

Sekot līdzi mūziķes aktivitātēm, kas saistītas ar albuma ierakstu un koncertiem var "Facebook" Tuvākās performances paredzētas 6. aprīlī "Hāgenskalna komūnā" un 29. aprīlī "Back to the Future" pasākumā klubā "Omas briljants".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!