Jaunā kompozīcija "Pasaules gaisma" ir veltījums "visām jūtīgajām būtnēm, kā arī aicinājums apgarot histērisko sociumu", un tā ir viena no pirmajām Dakša dziesmām, ko viņš sacerēja 18 gadu vecumā.

Ar producenta Andra Indāna palīdzību dziesma ieguvusi jaunu skanējumu, un tiks iekļauta jau drīzumā gaidāmajā albumā "Ass". Albuma prezentācijas koncerts notiks grupas sastāvā industriālajā Sporta2 kvartālā, Rīgā, bet pasākuma datums tiks precizēts tuvākajā laikā.

"Pasaules gaismas" videoklipa autors Olafs Apustulis ir iemūžinājis tibetiešu izcelsmes dejotāja Cai Rang Ren Qing kustību improvizāciju. Cai Rang pārvalda laikmetīgo, ķīniešu klasisko un tibetiešu deju, kā arī baletu – visu šo virzienu eklektika ir jūtama video notvertajā brīvajā dejas plūsmā. Video tika radīts bez ieplānota mērķa un sižeta, balstoties uz sajūtām un noskaņas, iedvesmojoties no nejaušas satikšanās, svešuma, tuvības un vēlmes kaut ko radīt, atklāj mākslinieka pārstāvji.

Cai Rang Latvijā ir pavadījis vairākus mēnešus, veidojot savu izrādi "Ashes and Snow" un piedaloties citu Latvijas horeogrāfu izrādēs, tai skaitā arī laikmetīgās dejas kompānijā "ĀRĀ", savukārt šobrīd piedalās projektos Dānijā.

Dziesmas ierakstā piedalījušies: Imants Daksis (balss, ģitāra), Andris Indāns (skaņu režija un efekti), Matīss Runtulis (elektriskā ģitāra, bass), Krišjānis Bremšs (sitamie instrumenti). Savukārt videoklipa autors ir Olafs Apustulis, ar kuru mākslinieks sadarbojies jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!