Dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo un fotogrāfs Jānis Romanovskis radījuši alternatīvu versiju latviešu tautasdziesmai "Tumša nakte, zaļa zāle", kas veidota dark folk muzikālajā stilā.

Katrīna Gupalo jau iepriekš populāras dziesmas pārveidojusi neparastos skanējumos, piemēram, franču romantiskāko mūziku izrādē "100 gadi ar Piafu" un amerikāņu mūzikas klasiku izrādē "Pēc Pusnakts/After Midnight". Nu pienākusi kārta latviešu tautasdziesmām.

Katrīna Gupalo atklāj, ka muzikālais materiāls radīts, izmantojot tikai klavieres un balsi. Neparastie klavieru skanējuma efekti panākti, novietojot milzīgu ģimenes šķūņa atslēgu, naglas un foliju uz stīgām, savukārt dziesmas beigās spocīgā skaņa rodas pa stīgām velkot kredītkarti. Ieraksta skaņu režisors ir Modris Bērziņš.

Savukārt fotogrāfu Jāni Romanovski vizuālās mākslas cienītāji atpazīs no daudzajiem fotogrāfiju projektiem, kur viņš iemūžina latviešu tautas tradīcijas un kultūras mantojumu. Pazīstamākais ir Jāņa projekts ar tautasdejām dabā, kā arī Dziesmusvētku fotoreportāžas un mūziķu portreti. Sākumā Jānis domājis, ka klips būs tautiskos motīvos, bet, izdzirdot Katrīnas variāciju par "Tumša nakte, zaļa zāle", krasi mainījis savu ieceri un iedvesmojies no šausmu filmām. Tā vienas tumšas un stindzinošas nakts laikā K.K. fon Stricka villā tapa šīs dziesmas video klips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!