Foto: Publicitātes attēls
Jūnija sākumā izdevniecība "MicRec" laidusi klajā pāragri mūžībā aizgājušajam mūziķim Mārtiņam Freimanim veltītu albumu, iepriekš ik nedēļu piektdienās atklājot kādu no albuma dziesmām. Kā noslēdzošā tiek publicēta Mārtiņa Freimaņa draugu kora iedziedātā dziesma "Sapņu tilti".

"Sapņu tilti" ir Mārtiņa Freimaņa pati pirmā sarakstītā dziesma. To šoreiz ierakstījis "Mārtiņa Freimaņa draugu koris" jeb Valters Frīdenbergs un Kārlis Būmeisters, kuru balss celiņi bija saglabājušies no oriģinālā ieraksta un tagad ir izmantoti jaunajā ierakstā, kā arī Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Madara Grēgere, Katrīna Bindere, Artūrs Gruzdiņš, Ivo Fomins, Andris Ērglis un Ralfs Eilands, kas savas partijas, šī gada maijā, ierakstīja studijā pie dziesmas producenta Ginta Stankeviča.

Jūnija sākumā klausītājiem ir pieejams arī viss albums, gan CD versijā, gan arī visās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. Visas līdz šim publicētās dziesmas ir pieejamas "MicrecMusic" YouTube kanāla īpašajā dziesmu sarakstā.

Albums "Mans draugs – Mārtiņš Freimanis" ir izdots, lai atbalstītu Daigas Mazvērsītes apjomīgās grāmatas par Mārtiņa Freimaņa dzīvi, izdošanu šī gada 28. augustā, kad tas tiks atzīmēts ar vērienīgu Mārtiņa draugu koncertu "Dzintaru koncertzālē", kam sekos koncerti Liepājā, Tukumā, Jelgavā, Aizputē, Valmierā un Rēzeknē. Biļetes ir pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Jaunajā albumā iekļautās Mārtiņa Freimaņa dziesmas:

"Bums" – "Labvēlīgais tips" un Elza Rozentāle;
"Un pirms mēs aizmigām" - Aija Andrejeva;
"Ne jau tu, ne jau es" – "Musiqq";
"Redz kā tu ar mani" – "Rīgas modes";
"Tā tas, mās'" - Lauris Reiniks un Rūta Reinika;
"Paspēlēsim paslēpes" - Olga Rajecka;
"Kā aizdejot līdz rītam" - Katrīna Bindere;
"Kad Ēģiptē sniegs" – "Z-Scars";
"Satīties, sapīties" – Ivo Fomins;
"Neprāts" – "Līvi";
"Bet maijpuķītēm jāpaliek" – "Refleksija";
"Sapņu tilti" – Mārtiņa Freimaņa draugu koris;
Līdz Himalaju mākoņiem - Kārlis Būmeisters;
Draugs - Mārtiņa Freimaņa draugu koris;
Pie Dieviņa gari galdi – Mārtiņa Freimaņa draugu koris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!