Foto: Kadrs no video

Teātra režisors un komponists Vladislavs Nastavševs publiskojis video, ļaujot nojaust gaidāmās izrādes "Asins kāzas" muzikālo motīvu. Izrādē, kā arī īpašā koncertprogrammā būs dzirdami viņa komponēti skaņdarbi ar spāņu dzejnieka un dramaturga Federiko Garsija Lorkas dzeju.

Iestudējums "Asins kāzas" pirmizrādi piedzīvos 28. maijā, liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā atrodamā informācija.

"Smilšaina un klinšaina zeme. Kā Mēness virsma. Zeme, kur glabā cilvēkus un kur glabājas atmiņas. Mātes atmiņas par kliedzienu un tumšām asinīm. Atmiņas par nazi. Auglīga zeme. Zeme kā māte. Nastavševa pieskāriens Lorkam ir pieskāriens viņa liktenim un daudzpusīgajam talantam mākslā, kas abiem radniecīgs," topošo uzvedumu raksturo teātris.

Savukārt ar koncertprogrammu klausītāji varēs iepazīties jau 19. un 20. maijā Karla fon Stricka villā.

Jau iepriekš Nastavševa komponēta mūzika no paša režisētām izrādēm izskanējusi gan koncertu sērijās, gan festivālos. Par jauno koncertprogrammu režisors saka: "Aizliegta, apspiesta mīlestība. Jo neiespējamāka, jo saldāka. Ārdoša no iekšām. Tā ir Lorkas dzejas sākums un gals."

Biļetes uz koncertiem pieejamas "ekase.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!