Grupa "Ryga" pēc "Spēlmaņu nakts" nominācijas saņemšanas kategorijā "Gada muzikālās partitūras autors" par mūziku Dailes teātra izrādei "Bannija Manro nāve" laidusi klajā jaunu singlu "Bunny Monro Waltz" no šīs izrādes skaņu celiņa, portālu "Delfi" informē izdevniecības "Mikrofona ieraksti" pārstāvji.

Līdz ar dziesmu publicēts arī jauns video, kurā galvenajās lomās redzami izrādes "Bannija Manro nāve" aktieri Artūrs Skrastiņš un Ieva Segliņa.

Video filmējis un montējis režisors Artis Dzērve. Dziesma "Bunny Monro Waltz" ir atrodama grupas "Ryga" jaunajā albumā "Catch Her Groove" un skan arī izrādē. Mārcis pats saka: "Vēlos pateikt lielu paldies Dailes teātrim un aktieriem un Džilim par man uzticēto godu strādāt ar šo izrādi. Es to ļoti novērtēju. Bez šīs izrādes nebūtu ne šīs dziesmas, ne šī lieliskā īsfilmiņa, par kuru īpašs paldies teātrim, aktieriem un Artim Dzērvem."

Mārcis Judzis uzbur dziesmas ainu: "Šis ir mans pirmais valsis. Kad rakstīju šo dziesmu, es domāju par divām pasaulēm, par pasauli, kurā nenormētā daudzumā ir "sex, drugs and rock&roll". Bet ir skaidrs, ka viss ātri beigsies un nāksies lidot, cerams mākoņu virzienā, jo, piekopjot šo dzīvesveidu, visiem tas, diemžēl, noslēdzas līdzīgi. Tik lielā koncentrācijā dzīvojošs egoisms, kad nekas nav šķērslis, jo ir taču baudas un tās nedrīkst palaist garām. Un ir otra puse, kas histēriski kliedz: "Hei, es esmu šeit. Es mīlu tevi! Tev viss izdosies! Es ilgojos pēc tevis! Mīlu... Tu atkal mani piemānīji, Bannij!" Tās ir divas planētas, kas nespēj savienoties."

Grupas "Ryga" dibinātājs un dziesmu autors Mārcis Judzis jau otro reizi ir ticis nominēts prestižajai teātra balvai " Spēlmaņu nakts" kategorijā "Gada muzikālās partitūras autors".

2014. gadā šo nomināciju viņš ieguva par mūziku Oskara Koršunova režisētajai izrādei "Izraidītie" Dailes teātrī, bet šogad viņš nominēts par mūziku Dž. Dž. Džilindžera režisētās Nika Keiva grāmatas "Bannija Manro nāve" dramatizējumā arī Dailes teātrī. Abās izrādēs piedalījās arī grupa "Ryga", kura pavisam nesen izdeva savu debijas albumu "Catch Her Groove". Tajā iekļautas arī abās izrādēs dzirdamās dziesmas.

Albums "Catch Her Groove" drīzumā iznāks arī Vācijā, Austrijā un Šveicē sadarbībā ar kompānijām "Gordeon Music" un "Rough Trade".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!