Latviešu indīroka grupa "Sigma" laiž klajā jaunā albuma "Mitoloģijas" otro singlu "Kūku Marija", kas pie klausītājiem nonāk kopā ar videoklipu, ko veidojusi māksliniece Katrīna Neiburga.

Dziesmas "Kūku Marija" videoklipā vērojama Katrīnas Neiburgas mākslas performance – aprakšanās rituāls, kura izcelsme meklējama agrīno civilizāciju tradīcijās. "Kad visa ir par daudz vai ir piemeklējusi nedziedināma slimība, vai grib izārstēties no klaustrofobijas, vajag izrakt bedri, iegulties un palūgt kādam sevi aprakt. Kādu laiku tur pavadīt – uzsūkt zemes spēkus, nomierināties un atpūsties. Tad kāpt ārā, nosaukt sevi citā vārdā un dzīvot tālāk, cepuri kuldams," stāsta Katrīna Neiburga.

"Katrīnas veidotais klips ir ļoti drosmīgs, jo dokumentē rituālu, kas balstīts mitoloģiskā domāšanā; mūsdienu cilvēkam šāds rituāls var šķist svešs un varbūt pat biedējošs. Taču mūs aizrāva Katrīnas piedāvātā ideja un mēs pilnībā uzticējāmies viņas mākslinieciskajam redzējumam, kas dziesmai piešķīra papildu vēstījumu. Dažādu mākslas nozaru ciešajai mijiedarbei šajā albumā ierādīta nozīmīga vieta, un tas atklāsies arī turpmāk," atzīst grupas "Sigma" dalībnieki.

Jaunākā singla pamatā ir latviešu autores Ingas Gailes dzejolis "Kūku Marija". "Tas ir dzejolis par sievieti, kura mēģina izdzīvot un palikt sieviete šai dīvainajā, dažādu industriju un varu pārvaldītajā, pasaulē" – par savu darbu stāsta Inga Gaile.

Jau iepriekš vēstīts, ka Grupa "Sigma" turpina iesākto sadarbību ar latviešu dzejniekiem, un jaunajā albumā būs iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulda Bērziņa, Annas Auziņas, Ingas Gailes, Marta Pujāta, Ineses Zanderes un Jāņa Rokpeļņa dzejoļi.

Biļetes uz grupas "Sigma" jaunā albuma "Mitoloģijas" prezentācijas koncertiem, kas notiks 8. un 9. martā, pieejamas iegādei elektroniski servisā "BezRindas.lv".

Grupas "Sigma" aktualitātēm iespējams sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!