Foto: Publicitātes foto
Izdevniecība "Mikrofona ieraksti" 10. februārī publiskojusi jauno Liepājas dziedātāja Ivo Fomina videoklipu dziesmai "Nāc!", kas filmēts Liepājas ostā, skatītājiem atklājot ikdienā neredzamus, iespaidīgus ostas skatus.

Kā stāsta Ivo Fomins, filmēšanas komandai darbs Liepājas ostā bijis kā liels piedzīvojums. "Ostā rosība neapstājas ne uz mirkli, kaut kur strādā ceļamkrāni, brauc kravas pārvadātāji, dūc kuģu motori un apkārt valda neparasts industriāls troksnis. Osta ir kā milzīga, visiem neredzama artērija, kas dzīvo savu aktīvo dzīvi, par kuru liepājnieki nemaz nenojauš. Mums bija interesanti un brīžiem pat nedaudz baisi iejusties šajā vidē," atklāj mūziķis.

Dziesmas videoklipa autors un operators ir producents Ritvars Bluka, ar kuru Ivo Fomins sadarbību uzsāka realizējot dziesmas "Šodien" videoklipu. Arī dziesma "Nāc", tāpat kā jau pieminētā dziesma "Šodien", kā arī dziedātāja pēdējo laiku pazīstamākā dziesma "Nekas jau nebeidzas" ir iekļauta Ivo Fomina un viņa grupas jaunākajā albumā, kas izdots pērnā gada nogalē.

Liepājas ostas (agrāk Līvas) vēsture ir aizsākusies jau 1263. gadā un turpmākajos gadsimtos tā ir attīstījusies un mainījusies līdzi laikam. Padomju laikā osta pārsvarā kalpoja tikai militāriem mērķiem un bija slēgta apmeklētājiem. Latvijai atgūstot neatkarību, osta atguva savu civilo statusu, bet kopš 1997. gada, ostā darbību uzsāk Liepājas speciālā ekonomiskā zona (LSEZ). Tāpēc iespēja redzēt to, kas un kā šajā ostā izskatās joprojām ir lemts ne visiem. Tāpēc, pateicoties uzņēmuma "Transwide services" gādībai, Ivo Fomins tagad piedāvā ielūkoties iespaidīgos ostas skatos, kas pat ne katram liepājniekam ir ierasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!