Klausītāju vērtējumam šajās dienās nodota britu popmūziķa Robija Viljamsa jaunā dziesma "Party Like a Russian", kas tapusi kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru kori "Gaudeamus", diriģenta Ivara Cinkuss vadībā.

Kā iepriekš ziņots, dziesma tika ierakstīta 2015. gada aprīlī, kad popzvaigzne koncertēja Rīgā. "Viljamss iepriekš nekad nebija dziedājis ar kori, tādēļ sadarbības projekts ir jauna pieredze abām pusēm," tūlīt pēc ieraksta stāstīja "Gaudeamus" diriģents Ivars Cinkuss.

Dziesma ir pirmais singls no Robija Viljamsa jaunā albuma "Heavy Entertainment Show", kas nāks klajā šā gada 4. novembrī.

Kā vēstīts iepriekš, "Gaudeamus"uzmeklējusi koncertaģentūra, ar kuru sadarbojas Viljamss, jo meklēts vīru koris, ar kuru varētu sadarboties.

"Gaudeamus" vairāk nekā 10 gadus ir vadošais vīru koris Latvijā, arī daudzu starptautisku konkursu laureāts. Pēdējo gadu kora izcilākais sasniegums ir zelta medaļa un čempiona tituls Pasaules koru olimpiādē Rīgā 2014. gadā. 2015. gadā koris nosvinējis savu 55. jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!