Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties "Positivus" festivālam, ar jaunu sparu uzliesmojusi festivāla biļešu tirdzniecība “no rokas” - interneta vietnes ir pārpludinātas ar piedāvājumiem, kur biļetes par “vilinošu” cenu piedāvā privātpersonas. Diemžēl liela daļa no tām festivālā izrādīsies nederīgas un, ja apmeklētāji nevēlas sev sabojāt festivāla apmeklējumu, organizatori iesaka biļetes šādā veidā nepirkt.

Kā portālu "Delfi" informē festivāla preses pārstāve Linda Igolniece, Visbiežāk nederīgo biļešu tirgotāji cilvēkiem piedāvā ārzemju biļešu sistēmās iegādātas Positivus festivāla biļetes, kuras vairumā gadījumu pirktas ar viltotu kredītkaršu datiem.Tālāk šīs biļetes jau par krietni lētāku cenu piedāvā iegādāties - visbiežāk ar interneta sludinājumu starpniecību.

Biļetes, kuras iegādātas ar viltotu kredītkaršu datiem, drīz pēc pirkuma izdarīšanas tiek atzītas par nederīgām un to kodi anulēti, līdz ar to pie ieejas festivālā šis ieejas kods tiks atzīts par neizmantojamu!

Festivāla rīkotājs Ģirts Majors stāsta: “Jau iepriekšējos gados biļešu tirdzniecība “no rokas” bija izplatīta, un katru gadu vairākiem cilvēkiem, kuri šādi pirkuši biļetes, pie ieejas nācās pirkt derīgas biļetes, jo nopirktās izrādijās kopētas elektroniskās biļetes vai ielūgumi vai pat viltotas parastās biļetes. Šogad krāpnieku pielietotie paņēmieni ir daudz rafinētāki, jo viltotais pirkums ir veikts ārvalstīs.”

"Positivus" festivāla rīkotāji par šiem gadījumiem ir vērsušies Valsts policijā. Līdz šim organizatoriem no saviem biļešu tirgotājiem ārvalstīs ir informācija par vairākiem desmitiem šādu aizdomīgu pirkumu, kuri vēlāk ir anulēti, bet nopirktās biļetes pēc tam pārdotas privātpersonām Latvijā.

Šos darījumus organizē Latvijā dzīvojošas personas, kuras, izmantojot svešu kretītkaršu datus, veic šos pirkumus. Pēdējā mēneša laikā pie festivāla organizatoriem ir vērsušies vairāki šādu aizdomīgu interneta sludinājumu biļešu pircēji ar lūgumu sniegt informāciju, vai šī biļete festivālā būs derīga, un visos gadijumos var konstatēt, ka runa ir par biļetēm, kuras ārvalstīs iegādātas ar viltotiem kredītkaršu datiem.

"Positivus", lielākais mūzikas festivāls Baltijā, šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs, internetā un "Nordea" bankomātos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!