Foto: London 2012
Britu padome Latvijā un mūzikas festivāls "Positivus" izsludina radošo konkursu "Triumfa pakāpieni", kura dalībnieki varēs saņemt ielūgumus uz šī gada festivālu 20. un 21. jūlijā.

Konkurss norisināsies, gaidot XXX Olimpiskās spēles, kas jau trešo reizi norisināsies Londonā no 27. jūlija līdz 12. augustam. Visa gada garumā visa Lielbritānija ir iesaistījusies vērienīgā kultūras un mākslas notikumu ciklā – Kultūras olimpiādē, kuras atskaņas būs iespējams baudīt arī Latvijā, festivālā "Positivus".

Konkursa dalībnieki ir aicināti izveidot oriģinālu versiju Kultūras olimpiādes goda pjedestālam. 15 labāko darbu autori, kas savus veikumus iesniegs līdz 5. jūlijam, balvā saņems biļeti "Positivus" divu dienu apmeklējumam.

Britu padome Latvijā aicina atbildēt uz jautājumu – kā Tu apbalvotu Kultūras olimpiādes uzvarētājus? Kādam būtu jābūt goda pjedestālam, uz kura lepns varētu kāpt pats Šekspīrs vai Dikenss? Konkursa uzdevums ir sekot radošajam lidojumam un radīt tādu goda pjedestālu jeb triumfa pakāpienu, lai radītais oriģinālais mākslas darbs labi derētu arī kā sēdvieta grāmatas lasīšanai, sarunām, ērtai zvilnēšanai vai mūzikas baudīšanai, pauž konkursa organizatori, piebilstot, ka "Triumfa pakāpieniem" ir jābūt veidotiem no pārstrādātiem vai videi draudzīgiem materiāliem, un uz tiem vienlaicīgi jāspēj apsēsties trim cilvēkiem.

Darbi, kas tiks izgatavoti un to fotogrāfijas iesniegtas digitāli līdz 5. jūlijam, piedalīsies konkursā. Paralēli balsojumam interneta vidē darbus vērtēs arī žūrija, kas izvēlēsies 15 labākos veikumus. Visi apbalvotie darbi tiks izstādīti festivālā Britu padomes Kultūra olimpiādes pieturā, kurā būs iespējams piedalīties vairākās ar Londonas mākslas notikumiem saistītās aktivitātēs. Viss konkursa nolikums un noteikumi ir atrodams Britu padomes Radošās ekonomikas programmas mājaslapā un "Draugiem.lv" lapā.

Arī šogad Britu padome Latvijā sadarbībā ar mākslas centru "Totaldobže" aicinās interesentus piedalīties un klausīties citu radošajās izpausmēs "Dzejas slamā". Atzīmējot Šekspīra jubileju un gatavojoties jaunās izrādes "MAKBETS-MONO" pirmizrādei rudenī, sadarbībā ar "Skatuves Mākslas Producentu fondu" tiks organizēta atvērta performance "Ja es būtu valdnieks", tās ietvaros, radot analoģiju ar slaveno Šekspīra traģēdijas tēlu Makbetu. Ikvienam būs iespēja nonākt prožektoru gaismās un radoši izpausties, stāstot par to, ko viņš vai viņa mainītu, nonākot valdnieka tronī.

Savukārt, lai atsvaidzinātu angļu valodas prasmes un uzzinātu par Britu padomes bezmaksas angļu valodas apguves resursu internetā "LearnEnglish", ikviens interesents varēs piedalīties dzejas ātrlasīšanas sacensībās un "literatūras otrreizējās pārstrādes" darbnīcā, kā arī vairākās citās aktivitātēs. Pārsteigumi paredzēti arī festivāla mazajiem apmeklētājiem "Caparol Bērnu salā" – Britu padome aicinās izmēģināt spēkus Londonas eko-busu apgleznošanā, Kultūras olimpiādes medaļu izgatavošanā un "Learn English Kids" īpašajos uzdevumos.

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus" šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas Positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs, internetā un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena pagaidām netiek paaugstināta un ir 33 lati par divu dienu biļeti bez telts vietas un 36.5 lati par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!