Foto: Publicitātes foto
2012. gada "Positivus" festivālā atgriežas velsieši "Manic Street Preachers", kas uz "Tele2 skatuves" kāps festivāla izskaņā, 21. jūlijā.

Kas?

"Manic Street Preachers" dibināta 1986. gadā Okdeilā, Velsas dienvidos. Pašreizējais grupas basģitārists Nikijs Vairs sākotnēji spēlēja ģitāru, tomēr vēlāk nomainīja instrumentu — oriģinālais apvienības basģitārists Mailzs Vudvards atstāja grupu, jo uzskatīja, ka grupa pārāk novirzījusies no tās sākotnēji spēlētās pankmūzikas. 1990. gadā grupa tika pie līguma ar ierakstu kompāniju, bet divus gadus vēlāk klajā nāca debijas ieraksts "Genneration Terrorists". Tajā atrodama viena no grupas pazīstamākajām dziesmām "Motorcycle Emptiness".

1995. gada februārī bez vēsts pazuda grupas ģitārists Ričijs Edvardss. Viņa mašīna pēc divām nedēļām tika atrasta pamesta Severnas tilta tuvumā, kura zināma kā bieža pašnāvību vieta. Edvardss vairs nekad nav redzēts, un 2008. gada nogalē viņa ģimene oficiāli paziņoja mūziķa nāvi. Pēc ģitārista pazušanas "Manic Street Preachers" bija tuvu izjukšanai, tomēr ar Edvardsa ģimenes svētību atlikušie trīs dalībnieki nolēma turpināt darbu.

Kopumā grupa jau paspējusi izdot 10 studijas albumus, no kuriem pagaidām pēdējais ir "Postcards from a Young Man", kas laists klajā 2010. gadā. Pagājušā gada rudenī apvienība laida klajā labāko dziesmu izlasi "National Treasures", lai arī pirms tam tika izplatīta informācija par jaunu albumu. Vairs apgalvo, ka izlase ir kā zīme "ēras beigām" un, ka grupa "pazudīs uz diezgan ilgu laiku". Nesen grupa bija devusies Eiropas koncertturnejā, bet vasarā vēl pirms uzstāšanās "Positivus" viesosies arī pie mūsu kaimiņiem igauņiem.

Ko spēlē?

Ja pirmajos grupas albumos uzsvars tika likts uz pankroku un dziesmu tekstiem par kultūru, garlaicību un izmisumu, tad ar laiku skanējums mainījās, transformējoties uz tradicionālāku alternatīvo roku.

Kāpēc jāredz?

"Manic Street Preachers" noteikti ir Salacgrīvas šī gada festivāla "skaļākais" vārds, un grupas uzstāšanās visticamāk plānota kā pasākuma kulminācija. Grupa spēlē kvalitatīvu rokmūziku, turklāt daudziem noteikti koncerts atsauks atmiņas no 2008. gada festivāla, kad "Manic Street Preachers" jau reizi uzstājās "Positivus".

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus Festivāls 2012" šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas tickets.positivusfestival.com, "Biļešu servisa" kasēs, un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena, ir 33 lati par divu dienu biļeti bez telts vietas un 36,50 lati par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!