Foto: DELFI
Ar emocionāli aizraujošu grupas "The xx" uzstāšanos svētdien vakarā Salacgrīvā noslēdzās septītais "Positivus" festivāls, kas šogad pirmo reizi norisinājās trīs dienas.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, katram no 30 000 apmeklētāju ir sava mīļākā uzstāšanās, bet lielākos koncertus sniedza grupas "Imagine Dragons", "Two Door Cinema Club", "Sigur Ros", "Noah And The Whale", "The xx" un pašmāju "Jauns mēness" un "Zodiaks".

Vairāki tūkstoši apmeklētāju uz Salacgrīvu devās jau ceturtdien, lai ieņemtu vietas telšu pilsētinā. Piektdien, sestdien un svētdien norisinājās festivāla oficiālā prgramma ar līdz šim iespaidīgāko mūsdienu mākslinieku sastāvu, kāds "Positivus" festivālā bijis, vēsta festivāla rīkotāji.

To atspoguļot bija ieradušies ap 300 žurnālistu no Islandes, Apvienotās Karalistes, Krievijas, Austrālijas, Čehijas, Polijas, Itālijas, Somijas un Baltijas valstīm, pārstāvot tādus respektablus medijus kā NME, "Independent", "The Sunday Telegraph", "Kommersant" u.c. Bija ieradies arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Pirmdien pirmo reizi festivāla vēsturē vairākas Eiropas radiostacijas sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju savienību (EBU) pārraidīja svētdienas vakarā notikošo grupas "The xx" koncertu, kas lielā mērā arī bija festivāla kulminācija.

Arī 2014. gadā festivāls norisināsies trīs dienas, un drīzumā tiks uzsākta tā biļešu tirdzniecība, norāda festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!