Foto: Latvijas Pasts

Aizvadītās nedēļas nogalē festivāla "Positivus" laikā "Latvijas Pasta" rīkotās pastkaršu sūtīšanas mūziķiem akcijā visvairāk sveicienu ir nosūtīts grupām "Sigur Ros" un The Sound Poets", kā arī mūsu U20 basketbola izlasei, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Pasts" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

Visvairāk pastkartīšu festivāla apmeklētāji nosūtīja "Sigur Ros" – grupas dalībnieki saņēma gandrīz 220 pastkaršu. "Positivus" festivāla dalībnieki varēja nosūtīt sveicienu arī Latvijas U20 izlasei ar Latvijas Pasta Eksprespasta starpniecību. No "Positivus" festivāla teritorijas uz Tallinu Eksprespasts nogādāja vairāk nekā 500 sūtījumu.

"Positivus"festivāla apmeklētāji visvairāk sveicienu nosūtīja tieši Latvijas U20 izlasei. Viens no pirmajiem sveicējiem bija VEF kapteinis Kristaps Janičenoks, kā arī sveicienu izlasei nosūtīja basketbolists Jānis Blūms. Positivus festivāla apmeklētāji labprāt sūtīja pastkartītes arī grupai "The Sound Poets", "Imagine Dragons" un Tom Odell. Festivāla apmeklētāji nosūtīja mūziķiem arī dāvanas – šokolādi, konfektes un kafiju.

Basketbolists Jānis Blūms savā sveicienā U20 izlasei rakstīja, ka lepojas ar komandas sasniegumiem, domās atbalsta puišus un U20 izlasi sauc vienkārši par Sapņu komandu!

Grupas "The Sound Poets" stāsta: "Spēlēt festivālos ir daudz savādāk nekā solo koncertos. Tur valda vārdos neaprakstāma aura. Cilvēki ir relaksēti, viņos ir daudz emociju, atvērtības un sirsnības. To izjutām arī pēc savas uzstāšanās. Un tagad, saņemot vēstules no faniem, turpinām gremdēties atmiņās un izbaudīt Positivus mirkli. Kādā no vēstulēm saņēmām novēlējumu spēlēt uz lielās skatuves, saglabājot mazo skatuvju koncertu sajūtu, kur katrs klausītājs būtu īpaši tuvu. To mēs novēlam arī paši sev. Paldies!"

Tāpat ikvienam festivāla dalībniekam bija iespēja nosūtīt "Positivus" pastkartes ar īpašo festivāla zīmogu ārpus festivāla teritorijas esošiem draugiem, radiem vai kaimiņiem uz jebkuru pasaules valsti. Ārpus festivāla teritorijas tika izsūtīts vairāk nekā 900 pastkaršu, no kurām aptuveni 67% aizceļoja pie adresātiem ārpus Latvijas teritorijas. Festivāla apmeklētāji sūtīja pastkartes adresātiem Igaunijā, Zviedrijā, Vācijā un Lielbritānijā. Atsevišķas pastkartes savu ceļu mēro arī uz ASV, Ķīnu, Kanādu, Meksiku, Jaunzēlandi un Austrāliju.

"Latvijas Pasta" Eksprespasts jau otro gadu "Positivus" apmeklētājiem nodrošināja iespēju nogādāt uz festivāla teritoriju sev nepieciešamās personiskās lietas un pēc festivāla tās nosūtīt atpakaļ uz mājām. Šodien, 23.jūlijā, tiek uzsākta sūtījumu piegāde no festivāla "Positivus" teritorijas. Kopumā turp un atpakaļ Eksprespasts nogādāja gandrīz 100 sūtījumu.

2012.gadā festivāla "Positivus" laikā visvairāk pastkaršu saņēma grupa "Instrumenti", Damien Rice, "Keane" un "King Charles". Pērn ārpus festivāla teritorijas tika izsūtīts vairāk nekā 800 pastkaršu, no kurām aptuveni 35% aizceļoja pie adresātiem ārpus Latvijas teritorijas. 2012.gadā ar Eksprespasta starpniecību uz un no festivāla teritorijas tika nosūtīti 49 sūtījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!