Šogad "Positivus" festivālā būs jauna skatuve – "Palladium". Tās piektdienas programma galvenokārt veidota no pašmāju mūziķiem, bet sestdien uz skatuves kāps mūziķi, kas ieguvuši industrijas profesionāļu atzinību šī gada Tallinas mūzikas nedēļas (Tallinn Music Week) ietvaros, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori "Positivus Music".

"Palladium" skatuves piektdienas, 20. jūlija programma iekļauti gan radio stacijās plaši atskaņoti pašmāju mūziķi, gan alternatīvās skatuves pārstāvji. Uz skatuves kāps viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām latviešu popgrupām "Astro'n'out", košā un ekstravagantā "Triānas Parks", kā arī "Laime Pilnīga", kas pagājušajā gadā izdeva savu pirmo studijas albumu.

Uz "Palladium" skatuves uzstāsies jau 18 gadus koncertējošā grupa "Baložu pilni pagalmi", funk, blues un psihodēliskā roka pārstāvji "The Big Bluff" (iepriekš zināmi ar nosaukumu "Acid Rain"), progresīvā Rīgas popgrupa "Galaxy Bosons", latviešu elektroniskā pop izpildītāji "WoW", dubstepa, artroka un indīpopa apvienotāji "Black Apple Market", vienīgais dzīvās elektroniskās deju mūzikas pārstāvis Latvijā "Rīga Metro", kā arī lietuviešu progresīvā grupa "Freaks on Floor", kura radījusi jaunu mūzikas stilu ar nosaukumu alternative party.

Savukārt sestdien, 21. jūlijā "Tallinn Music Week" uz "Palladium" skatuves piedāvās dažādu žanru muzikālos sniegumus, ieskaitot eksperimentālu mūziku ar ebreju un arābu tradicionālās mūzikas skaņām, kā arī smago mūziku. Uz skatuves uzstāsies igauņu smagās mūzikas duets "Talbot", indie pop/roka grupa "Animal Drama", vieglā roka/blūza grupa "Elephants from Neptune", eksperimentālās mūzikas pārstāvji "Abraham's Cafe" un citas grupas.

"Sestajā pastāvēšanas gadā "Positivus" festivālā radam jaunu skatuvi. Skatuve nes "Palladium" vārdu - jaunā koncertzāle kopš pagājušā gada septembra pulcē mūzikas mīļotājus Rīgā, un festivālā tā būs platforma Baltijas mūziķiem ar fanu atzinību un pieredzi," par jauno skatuvi saka festivāla organizators Ģirts Majors.

Līdz šim izziņotie "Positivus" 2012 mūziķi ir "Keane", "Manic Street Preachers", Damien Rice, "Skyforger", "Wild Beasts", "Instrumenti", "The Vaccines", "King Charles", "Niki & The Dove", "Friendly Fires", "Housse de Racket", "SBTRKT live", "Ewert and the Two Dragons", "Givers", Jamie N Commons, Lucy Rose, "Vondelpark" un "Cashier No9".

Festivālā uzstāsies arī Baltijas valstu jaunie mākslinieki, tostarp Alise Joste, "The Sound Poets", "Eskimo", Markas Palubenka, "Mimicry", Sibyl Vane, "Zebra Island", "Audience Killers", "Tramplīni", Elizabete Balčus, "Rasabasa", "Momend", "Zig Zag", "Tenfold Rabit", "Mācītājs on Acid".

Lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā – "Positivus" šogad sesto reizi notiks 20. un 21. jūlijā Salacgrīvā. Biļetes uz festivālu nopērkamas "Tickets.positivusfestival.com", "Biļešu Serviss" kasēs, internetā un "Nordea" bankomātos visā Latvijā. Biļešu cena pagaidām netiek paaugstināta un ir 33 lati par divu dienu biļeti bez telts vietas un 36.5 lati par divu dienu biļeti ar telts vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!