Foto: DELFI
No 19. lidz 21.jūlijam Salacgrīvas Zvejnieku parka teritorijā notika ikgadējais Baltijas valstīs lielākais rokfestivāls "Positivus". Šogad tas pirmo reizi norisinājās trīs dienas līdzšinējo divu vietā, uz vairākām skatuvēm piedāvājot krāšņu un žanriski daudzveidīgu programmu, ieskaitot tādus pasaulē pazīstamus izpildītājus kā "Sigur Ros", "Imagine Dragons" un "The XX".

Atgādinām, ka portāls "Delfi" ir "Positivus" oficiālais mediju partneris un šis gads bija vēsturisks vēl viena iemesla dēļ - pirmo reizi tika nodrošināta rokfestivāla video tiešraide, kas bija vienlaikus redzama visā Baltijā "Delfi" portālu tīklā, un ko cildinoši novērtēja skatītāji.

Pirmā diena - prezidents Ilvess, "Crystal Castles", "Zodiaks", "Noah And The Whale" un...

Festivāls sākās ar negaidītu pārsteigumu. Pasaulē kā alternatīvās rokmūzikas gardēdis pazīstamais Igaunijas prezidents Henriks Tomass Ilvess apciemoja "Positivus", noskatījās dažu mākslinieku uzstāšanos un sniedza nelielu uzrunu, paglaimojot latviešiem kā, viņaprāt, iespaidīgākā rokfestivāla Baltijā organizētājiem.

Daudzuprāt pirmās dienas īpašais atklājums bija enerģiskā grupa "Twenty One Pilots", kuri atrada lielisku kontaktu ar publiku, izmantoja priekšnesumā maskas, rāpās skatuves konstrukcijās un, protams, arī spēlēja jautru rokmūziku.

Daudzu gaidīto lielisko pārdzīvojumu sniedza elektronikas niknā gala zvaigznes "Crystal Castles", citiem apmeklētājiem kā brīnums šķita Latvijas leģendārās grupas "Zodiaks" īpašais koncerts, bet vakaru noslēdza "Noah And The Whale", kas godam turpina tā rokmūzikas paveida tradīcijas, kura redzamākie vārdi ir Džons Fogertijs, "The Eagles" utml.

Naktī vēl bija iespēja iztrakoties pie vienmēr enerģiskajiem "Satelites LV", tāpat pārsteigums bija iepriekš neizsludināta Lindas Leen uzstāšanās. Bet, protams, nav iespēja būt vienlaikus visur, un, pilnīgi iespējams, daudzi festivāla apmeklētāji par "vakara naglu" uzskata citus, nepieminētus māksliniekus.

Festivāla pirmās dienas notikumus atmiņā iespējams atsaukt "Delfi" teksta tiešraides arhīvā un simtiem bilžu saturošajā fotogalerijā.

Otrā diena - Mielavs, 'Radioactive, radioactive!', "C2C", "Sigur Ros" un...

Sestdien festivāla programma sākās jau ap pusdienlaiku. Lielu skatītāju pieplūdumu izpelnījās pašmāju hipsterīgā aktualitāte - "The Sound Poets". Par pavisam dīvainu sajūtu parūpejās īpatnais, drūmais geju kultūru pārstāvošais bārdainis Džons Grānts.

Pamatīgs notikums, protams, bija "Jauna mēness" uzstāšanas ar visiem lielākajiem hitiem, kuru Ainars Mielavs pieteica kā "trešo un pēdējo grupas atvadu koncertu".

Un tad beidzot notika tas, kas apgāza visus pirms festivāla nereti dzirdētos iebildumus par "šogad "pozitivusā" pārāk mazzināmu repertuāru" - uzstājās "Imagine Dragons" un pāri visai Salacgrīvai cēlas tūkstošgalvaina pūļa vienotais dziedājums "Radioactive, radioactive!"

Toties daudziem citiem vakara nagla neapšaubāmi bija četru franču dīdžeju apvienība "C2C".

Otro dienu noslēdza pasaulslavenie islandieši "Sigur Ros", sarīkojot no viņiem gaidīto kosmiski meditatīvo skaņu un vizualizāciju okeānu pusotras stundas garumā.

Arī otrās dienas notikumus atmiņā iespējams atsaukt "Delfi" teksta tiešraides arhīvā un plašajā fotogalerijā.

Treša diena - ar klucīti pa galvu, Toms Odels, "Two Door Cinema Club", "The XX" un...

Svētdienu sparīgi iesāka latviešu pankroka grandi "Inokentijs Mārpls", un koncerta laikā tika izpildīti vairāki jauni skaņdarbi, ieskaitot dziesmu par klucīti, kurš jānoliek, jo nedrīkst ar klucīti mest pa galvu.

 Plašu ļaužu pieplūdumu pieredzēja jauniņā britu dziesminieka Toma Odela iespaidīgā uzstāšanās, kurš, sēžot pie klavierēm, aizrautīgi izpildīja savas balādes. Tāds pats romantiķis izrādījās arī melnādainais "Positivus" viesis Maikls Kivanuka. Sintētiskāku un vienlaikus drūmāku noti trešās dienas kokteilī ieviesa dāņu "Efterklang".

Tikpat lielu tautas pieplūdumu kā iepriekšējā dienā uz "Imagine Dragons" izpelnījās arī svētdienas "hedlaineri" - nu jau pasaulslavenie "Two Doors Cinema Club", kuri tālajā 2009.gadā pasaules iekarošanu iesāka tieši ar Salacgrīvu, un, protams, viena no slavenākajām grupām, kas bijusi "Positivus" festivālos - "The XX".

Arī trešās dienas notikumi fiksēti "Delfi" teksta tiešraides arhīvā un plašajā fotogalerijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!