Foto: Aldis Jonikāns
Pavasara sezona ir rosīgs laiks korim "Sõla" – pēc veiksmīgi aizvadītās Rīgas pilsētas koru skates, kolektīvs cītīgi gatavojas starptautiskam koru konkursam Bulgārijā. Papildus tam "Sõla" aicina uz pavasarīgi jūsmīgu koncertu "Kā zaļas dzirksteles" Rīgas Lutera baznīcā, kur skanēs daļa no šā brīža aktuālā muzikālā repertuāra.

"Koncerta programma būs kā sava veida muzikāls ceļojums cauri gadsimtiem un Eiropas valstīm, ietverot 17. gadsimta vēlīnās renesanses kora mūziku, 19. gadsimta romantisma laikmeta skaņdarbus, kā arī 20. un 21. gadsimtā radītas kompozīcijas," par gaidāmo koncertu stāsta "Sõla" mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons.

Cita starpā kora izpildījumā skanēs arī Johannesa Brāmsa, Gustava Mālera, Knuta Nīsteta, Pētera Vaska un korī strādājošā un dziedātāju rindās dziedošā Jēkaba Jančevska radītie skaņdarbi, iepazīstinot klausītājus ar ļoti krāsainu muzikālo repertuāru.

Koncerts notiks 8. maijā pulksten 18, Torņakalna jeb Rīgas Lutera baznīcā, kur koris jau vairākkārt koncertējis, tostarp "Baltā nakts" ietvaros. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un tīmekļa vietnē Bilesuparadize.lv. Biļešu cena – 5,00 EUR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!