Foto: Justīne Buliņa

Devīto reizi, no 21. jūnija līdz 23. jūnijam, Raunas novadā norisināsies festivāls "Rodam Raunas novadā", kura ietvaros, 22. jūnijā tiks sniegts pilns serviss dzirdei, redzei, smaržai, garšai un sajūtām. Raunas novada tūrisma informācijas centrs piedāvā nebijušu, visu piecu maņu, baudījumu – Dzīvdabas vakarēšana.

Īsts kultūras baudījums Raunas novada sajūtu tūrismā. Muzikālā gaisotnē tiks servēti Raunas novadā dzīvojošu šefpavāru Jāņa Ērgļa un Jura Sapožņikova-Pētersona gatavoti ēdieni no Raunā ražotiem produktiem. Ēdienus pavadīs koka galvenās īpašības - dzīvs, dabīgs un iesakņojies, to papildinās maņu baudījumi visa vakara garumā.

Galdā tiks celta vietējā jēra gaļa, makaroni no SIA "Siera ražotnes", ēdiena bagātināšanā un papildināšanā tiks izmantota SIA "Latvijas Ķiploks", SIA "Latnature", Malduguns alus darītavas un citu saimniecību produkcija, tā būs trīs kārtu vakarēšana, kur saldajā ēdienā dzirdei tiks "servēts" dziemsinieks Gvido Zālītis, bet garšas kārpiņām – pavārbrīnums ar zemenēm no Z/S "Mežnoras". Papildus, apmeklētājus priecēs arī koklētājs Namejs Kalniņš un džeza performances apvienība "Paugurs". Īpaši izmeklētu mūziķu un mūziķu apvienību radītā noskaņa spēs pacelt garšu baudījumus pavisam jaunā līmenī.

Lai Dzīvdabas vakarēšana radītu pīlnīgu novada festivāla gaisotni līdz pat pēdējam sīkumam, tad par norises vietu tika izvēlēta Raunas pagastā atrodamā Cimzas galdniecība. Galdniecības saimnieki pavērs sava uzņēmuma durvis, lai Dzīvdabas vakarēšana iegūtu kokam atbilstošu tēlu, kas ir šī pasākuma un šī gada festivāla būtība.

Vakarēt, tā ir sena latviešu tautas paraža – pavadīt vakaru kopā, vienotā pulkā, strādājot rokdarbus, tērzējot un dziedot. Mūsdienu formām pielāgojoties - garšu tūrisms laiskā vakara formātā, Cimzas galdniecībā pieejams ikvienam, biļetes iegādojoties iepriekšpārdošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!