Foto: Publicitātes foto
Jaunais mācību gads ir klāt, un šis ir lielisks iemesls, ko nosvinēt visiem kopā, apmeklējot kādu kultūras pasākumu! Jaunāko klašu skolēni būs priecīgi par satikšanos Dailes teātrī ar Brokoļu feju un Burvju spoguli, kas centīsies ieviest kārtību Inspektora Tutū sajauktajās pasakās. Nedaudz vecāki bērni tiek aicināti uz Latvijas Nacionālo operu, kur "Putnu operā" labais doktors Dūlitls un viņa draugi vienmēr gatavi steigties palīgā tiem, kurus piemeklējusi kāda ķibele. Savukārt gan mazie, gan lielie tiek aicināti pavadīt laiku kopā uz tirdzniecības centra "Domina" jumta, kur mācību gada sākumu svinēs grupa "Musiqq".

INSPEKTORS TUTŪ. Dailes teātra izrāde bērniem

Policijas inspektors Tutū ir ļoti skaists, ļoti labs, taču... nav sevišķi gudrs. Kad inspektora kabinetā iemaldās Vilks, kurš meklē meitenīti ar sarkanu cepurīti, Karaliene, kura meklē Sniegbaltīti, lai dāvātu tai sārtu ābolu, Sapņu princis, kurš meklē dusošo līgavu, lai modinātu to ar skūpstu, un citi pasaku varoņi, kuri visi, kā sarunājuši, kādu pazaudējuši, Tutū savicina fejas burvju nūjiņu un... sadara tik daudz muļķību, ka pasakas sajaucas, un palīdzēt ieviest kārtību var tikai Brokoļu feja un Burvju spogulis, kas vienmēr saka patiesību.

"Inspektors Tutū" ir pasakaina izrāde bērniem divās daļās, kas mazos un lielos skatītājus gaidīs jau no 1. septembra. Režisors – Intars Rešetins. Lomās: Inita Sondore (Tutū), Aldis Siliņš (Burvju spogulis), Niklāvs Kurpnieks (Velns), Aija Dzērve (Vilks), Akvelīna Līvmane (Zaglis), Sarmīte Rubule (Mežcirtēja), Lidija Pupure (Karaliene), Toms Veličko (Sapņu princis), Ieva Kerēvica (Brokoļu feja).

PUTNU OPERA. Latvijas Nacionālā opera

13. septembrī notiks ilgi gaidīts notikums jaunajiem skatītājiem – viens no visu laiku populārākajiem Latvijas Nacionālās operas un baleta iestudējumiem atgriežas uz skatuves, lai ar Jāņa Lūsēna melodijām un Māras Zālītes vārdiem atkal apliecinātu draudzības un mūzikas spēku.

Labais doktors Dūlitls un viņa draugi vienmēr gatavi steigties palīgā tiem, kurus piemeklējusi kāda ķibele. Krāšņie putni un atjautīgie dzīvnieciņi ne mirkli nezaudē dūšu: viņi atrod noslēpumaini pazudušo kanārijputniņu, veikli nodzēš ugusgrēku un pat iestudē panākumiem bagātu operu!

MUSIQQ labāko dziesmu koncerts

Noslēgt vasaras sezonu un vienlaikus arī jaudīgi ieskandināt skolas sākumu uz tirdzniecības centra "Domina" jumta kopā ar gan lielajiem gan mazajiem mīļu grupu "Musiqq" būs iespējams jau 3. septembrī. Koncertā skatītājus priecēs grupas desmitgades spožākie hiti – gan jaunas un nedzirdētas melodijas no nesen iznākušā albuma "10", gan labi zināmas un tautā iemīļotas kompozīcijas no grupas pirmsākumiem. Grupas mūziķi sola koncertā atskaņot arī grupas jauno, publikai vēl nezināmo singlu, kas iznāks drīzumā.

Koncertā pavadījumu grupai "Musiqq" nodrošinās mūziķi no "MC orķestra": Roberts Rasa (basģitāra), Julians (taustiņi), Uldis Beitiņš (ģitāra) un Anrijs Grinbergs (bungas).

Biļetes uz šiem un citiem koncertiem meklējamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetveikalā bilesuparadize.lv.

Koncerti tiek organizēti, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un pasākuma apmeklētāju drošībai izsludinātās sanitārā protokola prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!