Foto: Publicitātes foto

Kāpēc ir vērts mācīties poļu valodu? Skaties Polijas un poļu valodas reklāmu un pārliecinies pats! Vairāki cilvēki no Latvijas, piemēram, pianists Georgijs Osokins, tulkotāja Ingmāra Balode, firmas "SIA Solaris Bus & Coach Latvija" darbinieks Rolands Katkēvičs, un treneris Jānis Miniņš jau sadarbojas ar Poliju, kas paver viņiem plašas iespējas veicināt savu profesionālo izaugsmi un personīgo attīstību.

Ir vērts mācīties poļu valodu!

Jo poļu valoda ir viena no 10 lielākajām Eiropas valodām un viena no oficiālajām Eiropas Savienības valodām. Poļu valoda ir dzimtā valoda apmēram 44 miljoniem cilvēku. Poļu valoda ir Nobela prēmijas laureātu Henrika Senkeviča un Česlava Miloša, Staņislava Lema un Latvijā pazīstamās dramaturģes Dorotas Maslovskas valoda. Latviešu valodā iztulkoto poļu literatūras darbu sarakstā atrodami gandrīz 100 nosaukumi, un katru gadu šis saraksts papildinās.

Jo poļu valoda atver piekļuvi vienam no lielākajiem darba tirgiem Eiropā un lielākajai Centrālās un Austrumu Eiropas reģiona ekonomikai. Latvijā darbojas vairākas Polijas firmas un to pārstāvniecības, kuras piedāvā darba vietas tiem, kas pārzina vairākas svešvalodas.

Jo Polija ir izcilu atklājēju, mākslinieku, komponistu un rakstnieku zeme. Viens no atpazīstamākajiem poļiem visā pasaulē joprojām paliek svētais Jānis Pāvils II. Poļu valoda arī ir pasaules līmeņa kino meistara un Oskara prēmiju ieguvēja izcilā režisora Andžeja Vajdas valoda. Polija ir ģeniālā, plaši pazīstamā un mīļotā visā pasaulē komponista Friderika Šopēna dzimtene.

Jo poļi ir ne tikai kaislīgi sporta līdzjutēji, bet arī čempionu titulu ieguvēji daudzos sporta veidos. Daudziem Latvijas sportistiem – volejbolistiem, basketbolistiem, futbolistiem par starptautiskās sporta karjeras ceļa sākuma etapu bieži vien kļūst Polija. Tieši Polijā savu karjeru sākuši Artjoms Rudņevs un Deniss Rakels.

Poļu valodu ir iespējams apgūt 3 Latvijas augstskolās:

– Latvijas Universitātē

– Latvijas Kultūras akadēmijā

– Daugavpils Universitātē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!