Foto: Publicitātes attēls

Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas "Nāc un dari! Tu vari!" īstenošanas laikā - no 2013. līdz 2015.gadam - atbalstu saņēma 160 projekti. Tos īstenoja biedrības, kas ar savu rosību bagātina apkaimes iedzīvotāju dzīvi un palīdz līdzcilvēkiem. To starpā - sociālais rehabilitācijas centrs "Zilais krusts" Lielvārdes novada Lēdmanē. Tas sniedz palīdzību no ceļa nomaldījušamies vīriešiem.

Fonda piešķīrums (EUR 6'790) projektam "Gara stiprinājums mūzikā un Lēdmanes mālā" deva iespēju 28 šī sociālā centra iemītniekiem apgūt prasmes darboties ar mālu, veidot keramikas izstrādājumus gan praktiskam pielietojumam, gan rīkot darbu izstādes, bieži vien kopā ar vīru ansambli "Dzīvot vērts", kura repertuārā ir kristīga rakstura dziesmas dažādās valodās. Ansamblis koncertē gan ieslodzījuma vietās, gan sociālās rehabilitācijas centros.
Lēdmanē pašu rokām sakoptā ainavā un lauku vidē centra iemītnieki mācās dzīvot darbīgi un harmoniski. Savukārt Rīgā darbojas patversme, kurā sniedz medicīnisku palīdzību, uzturu, sociālā darbinieka konsultācijas un iespējas līdzdarboties saimnieciskos darbos organizācijā. Galdniecībā vīri savām rokām izgatavo ikdienā praktiski pielietojamus, jēgpilnus koka darinājumus (no šūpuļa līdz mūža mājai).
Programmas "Nāc un dari! Tu vari!" īstenošanas laikā norises atbalstītas 79 pašvaldībās, aptverot 108 350 iedzīvotājus pilsētās un lauku apvidos. Atbalstīto organizāciju aktivitātes aptver dažādas jomas, tostarp radošās ieceres, sociālo aprūpi, darbu ar bērniem un ģimenēm, darbu ar senioriem un jauniešu iniciatīvas. Plašāk par programmas rezultātiem lasiet infografikā.

Plašākai informācijai par projektu:
Nona Fabere
Valdes locekle
Tālrunis: 20646466
e-pasts: nona.fabere@inbox.lv
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!