Foto: Publicitātes foto
30. oktobrī ar koncertu "Čaikovskis ceturtā simfonija" sākas jaunas Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra attiecības ar jauniešu auditoriju. Četras reizes sezonā orķestris piedāvās īpašas koncertsarunas vienai no prasīgākajām auditorijām - jauniešiem. Ik tikšanās reizē LNSO klausītājiem būs iespēja dzirdēt vienu klasiskās mūzikas hitu no sākuma līdz beigām. Koncertsarunas vadīs Goran Gora, dziesminieks un teātra mūzikas autors ar ievērojamu klasiskās mūzikas klausīšanās pieredzi, labām ausīm un vēlmi izzināt mūzikas noslēpumus.

LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Andris Poga, kas ir šī jauniešu cikla iniciators un līdzīgus koncertus vadījis ar Orchestre de Paris, uzsver, ka tie domāti topošajai LNSO klausītāju un fanu auditorijai: "Bēthovens, Čaikovskis, Dvoržāks - šķiet, ikviens ir dzirdējis šo komponistu vārdus un teju katram par tiem ir kāds priekšstats. Mobilā telefona zvana melodija, kāda filma, nogurdinoši čerkstoša skaņuplate - iespēju tiešām ir daudz. Jaunais koncertcikls ir aicinājums ielūkoties aiz labi pazīstamās fasādes un uzzināt, kas ir tas īpašais, aizraujošais vai varbūt pārsteidzošais, kas liek šai mūzikai pārdzīvot gadsimtus!"

Koncertsarunu ciklu esam plānojuši dienas pirmajā pusē, kas varētu kļūt par daļu no jauniešu mācību programmas, bagātinot viņu zināšanas ne vien klasiskajā mūzikā, bet arī kultūrvēsturē.

Koncerti:
30.10.2014. plkst. 11.00 Čaikovskis Ceturtā simfonija, diriģents Andris Poga
29.01.2015. plkst. 11.00 Bartoks Koncerts orķestrim, diriģents Žolts Naģs
26.02.2015. plkst. 11.00 Bēthovens Piektā simfonija, diriģents Atvars Lakstīgala
23.04.2015. plkst. 11.00 Dvoržāks "No jaunās pasaules", diriģents Andris Vecumnieks

Domājot par jauniešiem, esam izveidojuši arī ļoti demokrātisku cenu politiku: biļetes cena vienai personai uz vienu koncertu 5,- EUR. Biļetes iegādājamas Lielās ģildes biļešu kasē un visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!