Foto: Publicitātes foto
20.- 26.novembrī notiks ikgadējās Eiropas Parlamenta LUX Filmu dienas - bez maksas tiešsaistē demonstrēs trīs Latvijas skatītāju visatzītākās LUX filmas - „Toni Erdmann" (2016), „Sami Blood" (2016) un „The Realm" (2018).

Par kādām aktuālām tēmām runā šīs Eiropas filmas:

Kā skatīties filmas? Autortiesību ierobežojumu dēļ katra filma būs pieejama 500 Latvijas skatītājiem. Lai iegūtu piekļuvi, vispirms jāreģistrējas Festivalscope platformā. Pēc konta izveides trīs bezmaksas filmas no 20. līdz 26. novembrim būs pieejamas šeit. "Iznomātā" filma skatītāja kontā būs pieejama piecas dienas, bet pēc skatīšanās uzsākšanas - 30 stundas, taču ne vēlāk kā līdz 27. novembra 14.00, kad straumēšana tiks pārtraukta. Visas filmas skatāmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Šogad Eiropas Parlamenta LUX balva pārtop par LUX - Eiropas skatītāju kino balvu", un ikgadējās LUX Filmu dienas notiks 2021.gada pavasarī.

Par LUX balvu

Eiropas Parlaments LUX balvu izveidoja 2007.gadā, tai ir divi galvenie mērķi - vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu kopražojuma filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā. Lielākā daļa filmu, kuru uzņemšanā piedalījušās Eiropas valstis, tiek rādītas tikai uzņemšanas valstī un reti izplatītas citur, pat ne citās Eiropas Savienības valstīs. LUX balva ik gadu filmām finālistēm nodrošina titrus 24 ES oficiālajās valodās un atbalsta to bezmaksas izrādīšanu visā ES. Latvijā LUX Filmu dienas notiek kopš 2011.gada. Uzvarētāja tiek pielāgota cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem. Šogad Eiropas Parlamenta LUX balva pārtop par „LUX - Eiropas skatītāju kino balvu". Turpmāk to piešķirs Eiropas Parlaments kopā ar Eiropas Kinoakadēmiju, un uzvarētāja noteikšanā 50% svara būs skatītājiem, 50% - eiroparlamentāriešiem.

Vairāk: https://luxprize.eu/

Tiešsaistes LUX Filmu dienu konkurss ar iespēju vinnēt lielisku grāmatu par kino!

Grāmata iespējams aplūkot šeit https://www.valtersunrapa.lv/lv/e-veikals/gramata/33864/500-visu-laiku-filmu-filmas

Konkursa norises kārtība: Gaidot šo notikumu, portāls "Delfi" aicina piedalīties konkursā un, pareizi atbildot uz pieciem jautājumiem, laimēt balvas no Eiropas Parlamenta Informācijas biroja. Konkurss norisināsies no 20.novembra līdz 26.novembrim. Ar 5 laimīgajiem sazināsimies personīgi.

Izlozē laimējuši un grāmatu par kino iegūst:

Guna gra****guna@gmail.com

Inese ine**.****us@inbox.lv

Gunita guni**.*****nova@gmail.com

Inese ine***@gmail.com

Agris agris.*****@me.com


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!