Foto: Publicitātes foto
Tuvojas jaukā atvaļinājumu sezona, kurā mēs varam veltīt laiku atpūtai un saviem vaļaspriekiem, kam steidzīgajā ikdienā neatliek laika.

Viens no vaļaspriekiem, kuram varat pievērsties garākā atpūtā ir grāmatu lasīšana. Sēžot jaukā pavēnī, varam netraucēti nodoties grāmatu valdzinājumam,kuru veido kvalitatīvs saturs un aizraujošs sižets.

Izdevniecība "Pētergailis" saviem pieaugušajiem lasītājiem ir sagatavojusi interesantu un oriģinālu grāmatu piedāvājumu, kurā ir iekļautas izcilas un "nopelniem"bagātas grāmatas!

Atgādinām,ka ar visu mūsu izdoto grāmatu klāstu varat iepazīties Pētergaiļa mājas lapā www.petergailis.lv!

Čehu rakstnieces Biankas Belovas romāns "Ezers" uzrunās tos lasītājus, kuriem patīk antiutopiska žanra literatūra. Ar atsauci uz bijušo padomju okupāciju autore radījusi fiktīvu ezeru, ko posta klimata pārmaiņas un cilvēki, radīdami veselības problēmas un bezdarbu,literatūrkritiķi to salīdzina ar Džordža Orvela romānu "1984". Pērc te.

Detektīvžanra un humora cienītājiem piedāvājam izcilākā somu rakstnieka Arto Pāsilinna romānu "Mīlīgā indes brūvētāja" ir tulkots 15 valodās un atzīts par vienu no populārākajiem A. Pāsilinnas darbiem. Uz ko ir spējīga miermīlīga večiņa, kad viņas pacietības mērs ir pilns?

Melnā humora piesātinātajos traģikomiskajos romānos autors labdabīgā veidā izgaismo Somijas sabiedrības norises un cilvēku vājības, miljoniem lasītāju visā pasaulē ar lielu aizrautību seko viņa grāmatu varoņu gaitām. Vērojot pasauli ar šķelmīgu skatienu,šādi paveras iespēja vieglāk uzsākt sarunu par nopietnām un eksistenciālām tēmām – novecošanu, vientulību un dzīves jēgas meklējumiem. Pērc te.

Somu rakstnieces Jūli Niemi mīlas romāns "Tu neiesi viens".Darba galveni varoņi ir vidusskolēni: Ada un Egzons, kuru mīlas stāsts ļauj ieskatīties divās atšķirīgās kultūras pasaulēs, tradīcijās un mentalitātēs. Ada ir klusa un noslēgta somu jauniete, kura augusi bez tēva, savukārt Egzons nāk no Kosovas emigrantu ģimenes. Gan valoda, gan vēstījums ļoti spēcīgi atsauc atmiņā vai sasaucas ar lasītāja paša izjūtām pusaudža gados, grāmata ir ļoti "dzīva",arī tieša, bez liekiem izskaistinājumiem un slēpšanās. Pērc te.

Dzejas cienītājiem piedāvājam 100% profesionālu debiju! Ilona Ķepale "Saliniece un putnu pārdevējs".

Putns ir viens no visbiežāk sastopamajiem dzejas tēliem, un liekas, ka visas tā nozīmju nianses ir jau sen aprobētas, taču šoreiz tīklos ir nokļuvis patiesi eksotisks eksemplārs. Kaut kas spilgts un latviskajai tradīcijai neparasts un vienlaicīgi tik ļoti savs kā vecāsmātes Dziesmu grāmatā uzieta pastkartīte ar kādu Dienvidu salu faunas pārstāvi.Brīžiem tas iedziedas autores balsī, brīžiem noraugās uz viņu no malas kā visur klātesošā Dieva acs. Pērc te.

Igauņu – latviešu dzejas "huilgāna" Contras jeb īstajā vārdā Margusa Konullas dzejas krājums "Tik grūti ir būt latvietim". Contras dzejas valodu nav iespējams sajaukt, jo tās kodam piemīt oriģināla ekspresija un noskaņa. Viņa dzejā (igauņu valodā) ir ļoti daudz vārdu spēļu, fonētisku saskaņu, izteicienu un frazeoloģismu (nereti citādā mērcē), un to pašu viņš turpina, rakstot dzejoļus latviski. Īpašu šarmu Contras dzejai piešķir bagātīgā humora, satīras, ironijas un paradoksu klātbūtne, šīs īpašības ir reti sastopamas īpašības latviešu dzejā, tāpēc Contras dzeja papildina mūsu samērā pieticīgās ironiskās un humora dzejas amplitūdu. Pērc te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!