Foto: Agris Tabaks, TMR

Turaidas muzejrezervāts 2. augustā pulksten 15.00 aicina ģimenes ar bērniem apmeklēt ģimeņu svētkus "Šodien Turaidas muiža pieder bērniem! – Vai Tu zini, kas ir tikums?", kuros kopīgi caur spēlēm, dalību radošajās darbnīcās un ekspozīciju stāstiem muižas saimnieciskajā centrā būs iespēja noskaidrot, kas ir tikumi, kādi tie bija muižas laikos un kādi tie ir tagad.

Svētki noslēgsies pulksten 17.00 ar Liepājas Ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrādi "Var gadīties, ka atgadās tev diena neparasta", kurā saistošā veidā tiks izspēlēta doma, cik svarīgi ir būt pieklājīgam pret citiem un būt draudzīgam pret pasauli.

Visu svētku laiku no pulksten 15.00 līdz 18.00 brīvdabā pie muižas Klaušinieku mājas notiks radošās darbnīcas, kurās aktīvās spēlēs būs iespēja vairot pacietību, gudrību, draudzīgumu, pašcieņu, radošumu un labvēlību. Darbnīcas vadīs muzejrezervāta darbinieki, māksliniece Ērika Māldere, Lēdurgas folkloras kopas "Putni" dalībnieki un citi sadarbības partneri. Caur stāstiem un ekspozīciju apmeklējumu īsās, īpaši bērniem veidotās ekskursijās Klaušinieku mājā, pirtiņā, smēdē, ratnīcā un zivju pagrabā ikviens varēs uzzināt, kādi tikumi bija svarīgi senāk, kā caur darbiem tie tika ieaudzināti bērnos un būs iespēja iepazīt jaunāko muzejrezervāta ekspozīciju "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis". Ekskursiju stāsti vairos bērnos interesi par savu valsti, vēsturi un sadarbību kopīgu darbu veikšanā.

Svētku programma:

2. augusts no pulksten 15.00 līdz 18.00

Visu svētku laiku
Radošās darbnīcas "Iepazīsti tikumus!":

  • Gudrības darbnīca
  • Labo vārdu darbnīca
  • Pacietības darbnīca
  • Draudzīguma darbnīca
  • Dižošanās un staltās stājas darbnīca
  • Mākoņu stumšanas darbnīca

No pulksten 15.30 līdz 16.00: Ekskursija "Uzmanīgs un čakls" lielajiem un mazajiem Turaidas muižas saimnieciskā centra ekspozīcijās

No pulksten 16.30 līdz 17.00: Ekskursija "Gudrs un drosmīgs" ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis"

No pulksten 17.00 līdz 18.00: Liepājas Ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrāde "Var gadīties, ka atgadās tev diena neparasta!"

Dalība radošajās darbnīcās – Turaidas muzejrezervāta apmeklējuma biļete.

Vairāk informācijas skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!