Foto: Publicitātes foto
Šī jūlija nedēļa būs īpaša ar trīs notikumiem: "Trīs Osokinu" dinastijas klavierkoncerts "Jūrmalas festivāla" atklāšanā, Dailes teātra un trupas "Kvadrifrons" kopdarba pirmizrāde, kā arī Ventspils koncertzāles "Latvija" pirmā gada jubilejas koncerts-performance.

3 OSOKINI. JŪRMALAS FESTIVĀLS. Atklāšanas koncerts

22. jūlija "Jūrmalas festivālu" ieskandinās viens no gaidītākajiem klaviermūzikas koncertiem – "Trīs Osokinu" dinastijas koncerts Dzintaru koncertzālē.

Muzikālais baudījums Sergeja Osokina un abu dēlu – Andreja un Georgija – sniegumā ir kļuvis par gadskārtēju tradīciju, kurai rūpīgi gatavojas gan lieliskie klavierspēles meistari, gan apmeklētāji. Programmā iekļauts Morisa Ravēla "Bolero" Sergeja Osokina versijā trīs klavierēm, bet par ritmiskiem mirkļīem gādās Ludviga van Bēthovena poētiski traģiskā "Mēnesnīcas sonāte" un Friderika Šopēna melodijas. Osokinu izpildījumā skanēs arī Aleksandra Skrjabina izsmalcinātie klavieru meistardarbi un, protams, Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis".

"Esmu ļoti gandarīts, ka mūsu mīļajiem klausītājiem beidzot varam solīt īstu klātienes tikšanos. Ar nepacietību gaidām mūsu atkalredzēšanos Dzintaros, kas kļuvusi par simbolisku vasaras rituālu," izsludinātos "Trīs Osokinu" koncertus komentē pianists Andrejs Osokins.

"Jūrmalas festivāla" koncertus varēs vērot gan klātienē, gan arī tiešraidēs internetā.

SIDRABA ŠĶIDRUMS. Dailes teātra un teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde

23. jūlijā gaidāma Dailes teātra un teātra trupas "Kvadrifrons" kopdarba "Sidraba šķidrums" pirmizrāde.

Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservtīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot – kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus izrādē risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā.

Vienā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvētīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu. Izrāde cenšas noskaidrot – kā un vai iespējams rast saprašanos laikā, kad sabiedrībā saduras divas polarizētas pasaules.

Lomās: Inita Sondore, Alise Danovska, Kaspars Dumburs, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Toms Veličko, Andris Bulis, Emīls Gilučs, Ričards Murāns, Jānis Silavs.

Izrādes notiks arī 26. jūlijā, kā arī 19. un 20. augustā.

VIENS. Koncertzāles LATVIJA jubileja

Trīs dienas, no 24. līdz 26. jūlijam, koncertzāle "Latvija" svinēs 1 gada jubileju, aicinot uz koncertu-performanci "Viens", kuras radošās koncepcijas autori ir Krista un Reinis Dzudzilo.

Koncerts-performance "Viens" būs ceļojums koncertzālē un komponista Dariusa Mijo (Darius Milhaud) mūzikā. Katrs jubilejas viesis būs aicināts piedzīvot gan intīmu dialogu ar katru kamerorķestra instrumentu atsevišķi, gan vienojoties kopīgā muzikālā pieredzē, sešām mazajām komponista simfonijām izskanot orķestra izpildījumā koncertzāles Lielajā zālē. Par godu šim notikumam diriģents Aigars Meri ir pulcējis vienreizēju Jubilejas kamerorķestri, kurā muzicēs gan Ventspils kamerorķestra un jauktā kora, gan dažādu Latvijas profesionālo kolektīvu mūziķi.

Respektējot pastāvošos kultūras pasākumu apmeklējuma ierobežojumus, viesu izvēlei tiek piedāvāti septiņas koncerta-performances "Viens" norises laiki – 24. jūlijā pulksten 17.00 un pulksten 20.00, 25. jūlijā pulksten 13.00, pulksten 17.00 un pulksten 20.00, kā arī 26. jūlijā pulksten 13.00 un pulksten 17.00.

Biļetes uz šiem un citiem vasaras baudījuma koncertiem meklējamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetveikalā bilesuparadize.lv.

Koncerti tiek organizēti, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un pasākuma apmeklētāju drošībai izsludinātās sanitārā protokola prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!