35. Starptautiskās Hanzas dienas noritēs no 4. līdz 7. jūnijam Dienvidigaunijas mazpilsētā Viljandi. Uz tradicionālajiem Hanzas pilsētu svētkiem tiek gaidīti ierodamies līdz pat 80 Hanzas pilsētu pārstāvjiem no visas Eiropas.

Četru dienu laikā mazo Dienvidigaunijas mazpilsētu piepildīs Hanzas gadsimta dzīve un gaisotne, un Viljandi kļūs par lielas viduslaiku tirgotāju savienības pasaules nabu. Viesiem no tuvienes un tālienes Viljandi piedāvās lepnu kultūras programmu, kura noritēs uz tikko atjaunotas estrādes. Popfestivāla gaisotni radīs Ivo Linnas (Ivo Linna) un viesu Galā koncerts. Par Viljandi simbolu kļuvusī folkmūzika piepildīs Kaevumē (Kaevumäe) ar Igaunijas un ārvalstu māksliniekiem. Romantiskie ezera koncerti no pusnakts līdz saullēktam atmodinās dzīvē leģendāro Viljandi laivinieku.  

Hanzas laiku gaisotni varēs baudīt visā pilsētā: torņos un baznīcās, pagalmos un laukumos, uz balkoniem un pludmalē. Viljandi centrā atradīsies gandrīz 80 Hanzas pilsētas pārstāvniecību, ar rokdarbnieku-tirgoņu bagātīgajiem klāstiem un milzu kafejnīcu visas pilsētas apmērā. Viljandi starptautisko Hanzas dienu sauklis "Radīts radīšanai" aicina visus viesus aktīvi piedalīties visā notiekošajā, kā arī kopīgi radīt.
Viljandi atrodas 245 km attālumā no Rīgas. Viljandi kopš 1283. gada ir piešķirtas pilsētas tiesības, un šobrīd šeit dzīvo vairāk nekā 18 000 iedzīvotāju. Bagātīgā vēsture izdaiļo pilsētas skatu - viduslaiku pilskalna drupas ir iecienījuši gan vietējie, gan arī viesi. Otrs iecienīts apskates objekts ir Viljandi ezers.

Pie Viljandi viesmīlības pieder arī vislabākā mūzika, teātris un virtuve. Diez vai pasaulē ir vēl kāda tik maza pilsēta, kur darbotos profesionāls teātris. Pilsētas raksturu jau gadiem veido arī kultūras akadēmija - jaunavīga, radoša, draudzīga.

Piedalies svinībās kopā ar Eiropas Hanzas pilsētām!
http://hansa.viljandi.ee/?lang=en

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!