Foto: Publicitātes foto
Rīgas festivālā gaidāmais izcilais klavieru virtuozs, Antons Ļahovskis ir uzstājies gan Eiropā, gan Amerikā, tomēr ar Latviju viņu saista īpaši siltas un personiskas emocijas. Viņš atzīst, ka Latvijas un klausītāji šeit ir ļoti īpaši.

"Latvija man ir īpaša vieta. Ikreiz, kad es te uzstājos, publika vienmēr mani uzņem ar ļoti siltiem sveicieniem. Man, kā māksliniekam, tas ir ļoti svarīgi, jo uzstājoties dalos ar publiku manās dziļākajās un vispersoniskākajās emocijās un domās. Es jūtu, ka man ir ļoti īpaša saikne ar Latvijas publiku, un ka tas ir iemesls, kāpēc es tik ļoti mīlu uzstāšanos Latvijā." pirms kāda laika Latvijas medijiem atzina pianists Antons Ļahovskis.

Jau ziņots, ka Antons Ļahovskis Latvijā uzstāsies Rīgas festivāla ietvaros kopā ar Čaikovska Lielo simfonisko orķestri. Koncerts notiks Latvijas Nacionālajā operā 4. jūnijā.

Antons Ļahovskis Latvijā ir piedalījies vairākos koncertos, turklāt ieguvis Grand Prix Jāzepa Vītola 5. Starptautiskajā pianistu konkursā Rīgā, kā arī īpašā favorīta balvu no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra.

Klavieru virtuozs ieguvis daudz balvu dažādos starptautiskos pianistu konkursos: Emanuela Durlē Starptautiskajā konkursā (Antverpene, 1996), Londonas Starptautiskajā pianistu, duetu un ansambļu konkursā dueta sastāvā (1998, diploms), Starptautiskajā jauno koncertmākslinieku noklausīšanās (Ņujorka, 1999, Otrā godalga un Bērenreitera balva), festivālā "Gada virtuozi 2000" (Sanktpēterburga, 1999, Pirmā godalga), Žaka Sāmuela Starpkoledžu pianistu konkursā (Londona, 2001, Pirmā godalga un Skatītāju balva) un 4. Starptautiskajā Prokofjeva konkursā (Sanktpēterburga, 2004, Diploms).

Virtuoza pamatvērtības ir klasika, viņa repertuārā ir virkne Mocarta, Bēthovena, Lista, Čaikovska un Prokofjeva klavierkoncertu. Kā solists viņš uzstājies ar dažādiem orķestriem, tai skaitā, ar Sanktpēterburgas filharmonisko orķestri.

Koncertā Rīgā Ļahovskis atskaņos Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu.

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad notiks no 2. līdz 21. jūnijam pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristianu Lindbergu, Pīteru Eldridžu un daudzus citus.

Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Rīgas festivālu organizē VSIA "Latvijas Koncerti", atbalsta Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!