Rīgas festivāla ietvaros Latvijas Nacionālajā operā 4. jūnijā uzstāsies Krievijas viens no pašiem izcilākajiem un vecākajiem Krievijas simfoniskajiem kolektīviem pasaulē - Pētera Čaikovska Lielais simfoniskais orķestris.

Kopš 1974. gada orķestra priekšgalā ir visā pasaulē atzītais maestro diriģents Vladimirs Fedosejevs.

Vladimirs Fedosejevs par orķestri: "Man ir bijis tas gods vadīt Pētera Čaikovska Lielo simfonisko orķestri 38 gadus un esmu lepns, ka šobrīd šis orķestris ir viens no labākajiem pasaulē – tāds ir klausītāju, kritiķu un mūziķu viedoklis. Mēs kopā esam piedzīvojuši arī grūtus laikus, un domāju, ka izdzīvojuši esam tikai pateicoties mūzikai un mīlestībai vienam pret otru. Varbūt tas izklausās pēc lielīšanās, bet tā ir absolūta patiesība!"

Par Čaikovska Lielo simfonisko orķestri mēdz teikt, ka tā stīginstrumentu grupa muzicē neticami dziedoši, lokani un izteiksmīgi, koka pūšamo grupa esot pats dzejiskuma iemiesojums - neparasti skaisti tembri un bezrobežu virtuozitāte, savukārt metāla pūšamie spēlējot pilnasinīgi, sulīgi, samtaini un nedzirdēti sabalansēti. Dievišķas arfas, spoži sitamie!

Orķestris aktīvi piedalās dažādos sociālajos projektos un labdarības koncertos, piemēram, vācot līdzekļus Sv. Alekseja centrālajai klīniskajai slimnīcai, A.N. Bakuleva vārdā nosauktajam kardioloģijas centram, bērnu namiem Maskavā un Maskavas reģionā, projektam "Way to mercy". Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mērķis ir veicināt harmonisku sabiedrības attīstību: "Mēs vēlamies darīt visu, lai cilvēki būtu laimīgāki, justos drošībā un sabiedrība kopumā – vairāk civilizēta."

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad notiks no 2. līdz 21. jūnijam pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Elīna Garanča, Aleksandrs Antoņenko, Kristianu Lindbergu, Pīteru Eldridžu un daudzus citus.

Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!