Foto: Kadrs no video
Šajā nedēļas nogalē Latvijā jau ieradies izcilais zviedru trombonists Kristians Lindbergs, lai aktīvi nodotos mēģinājumiem kopā ar kamerorķestri "Simfonietta Rīga". Pazīstamais skandināvu mūziķis Latvijā koncertēs Rīgas festivāla ietvaros.

Īsā sarunā mēģinājumu starplaikā Lindbergs slavē "Sinfonietta Rīga" mūziķus, sakot, ka ārkārtīgi priecājas par pirmajiem mēģinājumiem kopā ar talantīgajiem, jaunajiem māksliniekiem, ar kuriem kopā viņš uzstāsies jau otro reizi. Programmā, paša mūziķa vārdiem, tiksies "zviedru ledainums un spāņu ugunīgums".

Koncertā izskanēs paša Lindberga kompozīcijas: "Of Blood So Red", kam pamatā Augusta Strindberga dzejolis, un "Ero Arctica", kur dej gan jūras lauvas, gan trusīši.

Līdzās Lindberga kompozīcijām izskanēs arī Hoakino Turinas "Čigānu dejas" un Manuela de Faljas kaislās faktūras opusā "Mīla burve".

Jau ziņots, ka mūziķu kopīgā uzstāšanās, diriģenta Normunda Šnē vadībā, notiks Lielajā ģildē, 20. jūnijā, plkst.20:00.

Kristiana Lindberga sasniegumi trombona spēlē nereti tiek salīdzināti varbūt vienīgi tam, ko ar vijoli spēja sasniegt Paganīni vai ko uz klavierēm varēja nospēlēt Lists. Lindbergs pirmatskaņojis vairāk nekā 300 jaundarbu (no tiem 30 komponēti paša mūziķa rokrakstā) un ieskaņojis vairāk nekā 70 soloalbumu. Lindberga vārdā nosaukts starptautisks konkurss Valensijā (Spānija).

Biļetes uz šo un citiem Rīgas festivāla koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Jau ziņots, ka otrais Rīgas festivāls šogad norisinās no 2. līdz 21. jūnijam, pulcējot tādas pasaules zvaigznes kā Aleksandrs Antoņenko, Elīna Garanča, Pīters Eldridžs un daudzus citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!