Foto: Kadrs no video
Rīgas festivāla ietvaros 13. jūnijā pulksten 20.00 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā koncertā "Sitaminstrumentu zvaigznes" vienkopus dzirdēsim izcilākos Latvijas sitaminstrumentālistu virtuozus – Edgaru Saksonu, Rihardu Zaļupi, Elīnu Endzeli, Miku Bāliņu un Elviju Endeli, kuri izpildīs Stīva Reiha, Janna Ksenaka, Morisa Ravela, Riharda Zaļupes un citu autoru skaņdarbus, portālu "Delfi" informē "Rīgas festivāla" organizatori.

Video: Edgars Saksons un Rihards Zaļupe sarunā par gaidāmā koncerta programmu

Šis ir Latvijā vēl nebijis projekts – sitaminstrumentu meistari un mācekļi uz vienas skatuves visdažādākajās kombinācijās aizraujošā, dinamiskiem ritmiem piesātinātā lieliskas mūzikas programmā. Faktiski šī būs Latvijas sitaminstrumentālistu zvaigžņu parāde – pēc starptautisku konkursu laureāta Guntara Freiberga ierosinājuma vienkop pulcējušies gan tādi meistari kā Edgars Saksons, Rihards Zaļupe un Elīna Endzele, gan sitaminstrumentālistu jaunās paaudzes pārstāvji Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis.

Jau trešo gadu no 3. līdz 20. jūnijam uz koncertiem Rīgā un tās apkārtnē aicina vērienīgākais klasiskās mūzikas notikums Baltijā - Rīgas festivāls. Koncertos dzirdēsim mūsu izcilos mūziķus Vestardu Šimkus un Baibu Skridi, Lielās mūzikas balvas 2012 laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, valsts akadēmisko kori "Latvija", Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, a cappella kvartetu "Anonymous 4" no ASV, kanādiešu mecosoprānu Mišu Brigergosmani, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri u. c.  Biļetes uz koncertu "Imants un Ziedonis" un citiem Rīgas festivāla koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Rīgas festivālu rīko VSIA "Latvijas Koncerti", sadarbībā ar Rīgas domi un VAS "Latvijas Dzelzceļš". Plašāka informācija: www.rigasfestivals.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!