Foto: Publicitātes attēls
Amerikāņu filmu izplatīšanas kompānija "Magnolia Pictures International" iegādājusies tiesības visā pasaulē izrādīt latviešu režisora Matīsa Kažas jaunāko filmu "Neona pavasaris", vēsta "Variety".

Jau ziņots, ka filmas pasaules pirmizrāde plānota Starptautiskajā Edinburgas filmu festivālā, šī gada 15. augustā, bet Latvijas kinoteātros filma būs skatāma rudenī. Filmas pirmizrāde Latvijā plānota Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros 14. oktobrī.

"Neona pavasaris" ir stāsts par diviem mēnešiem filmas galvenās varones Laines dzīvē. Tehno mūzika, reiva ballītes un seksuālās identitātes meklējumi savijas stāstā par meiteni no Rīgas priekšpilsētas, kuras ģimene ir nonākusi savstarpējo attiecību krīzē. Galvenajā lomā – Marija Luīze Meļķe. Filmā piedalās arī Grēta Trušiņa, ko Latvijas skatītāji pazīst kā galvenās sieviešu lomas atveidotāju vietējā kases grāvējā "Dvēseļu putenis", Jaunā Rīgas teātra aktieru studijas absolvents Gerds Lapoška, komiķis Jānis Skutelis un citi.

"Filma ir emocionāls stāsts par mūsdienu jauniešu attiecībām, par cilvēku tiekšanos vienam pie otra un reizēm arī nesatikšanos. Par citu dzīvi, kas sākas nakts aizsegā. Par pasauli, kas mums apkārt šodien," iepriekš filmu raksturojis režisors Matīss Kaža.

"Magnolia Pictures" starptautiskās pārdošanas nodaļas vadītāja Lorna Lī Torresa par "Neona pavasari" "Variety" izsakās jūsmīgi: "Mēs esam ļoti priecīgi par "Neona pavasari", ievelkošu un satricinošu kvīru drāmu, kuras darbība notiek Rīgas reiva scēnā un kas sniedz skatītājiem aizkustinošus un patiesi atklātus aktierdarbus. Matīss Kaža ir jauns un ļoti talantīgs režisors, kurš ar reālistisku un svaigu pieeju reiva scēnai sniedz pārsteidzošu fonu personiskam stāstam par brīvību, identitāti un pasaules izzināšanu."

Viņu papildina režisors Matīss Kaža: "Filmā redzami Latvijas aktieru jaunākās paaudzes jūtīgie aktierdarbi, un tās stāsts atspoguļo manas paaudzes jauniešu emocionālo pieredzi un problēmas. Tā ir mazbudžeta drāma, ko piepilda tās aktieru un filmēšanas komandas nevaldāmais entuziasms. Man ir liels gods un prieks, ka manu filmu pārstāv "Magnolia Pictures International", viena no vadošajām filmu tirdzniecības kompānijām. Ar "Magnolia" palīdzību mēs ceram sasniegt skatītājus visā pasaulē, kuri novērtē atklātību un tiešumu kino stāstniecībā."

Filmu izplatīšanas kompānija "Magnolia Pictures" dibināta 2001. gadā. Tās fokusā ir neatkarīgais kino gan no Amerikas, gan citām valstīm pasaulē. Zināmākais darbs šīs kompānijas paspārnē ir bijusi japāņu filma "Shoplifters", kas 2018. gadā Kannu kinofestivālā saņēma "Zelta palmas zaru" un tika nominēta "Oskara" balvai ārvalstu filmu kategorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!