Amerikas Producentu ģildes (PGA) godalga kā gada labākajai filmai trešdien, 24. martā, piešķirta režisores Hlojas Džao filmai "Nomadland", kinolentei šādi nostiprinot favorīta statusu ceļā šā gada "Oskariem".

Organizācijai, kas apvieno vairāk nekā 8000 Holivudas ietekmīgāko darboņu, iepriekšējos gados ar savu izvēli no 13 Kinoakadēmijas labākās filmas godalgas saņēmējiem izdevies uzminēt desmit.

Pēc gadu ilgušiem pandēmijas ierobežojumiem kinoteātri Losandželosā tikai šajā nedēļā atsāk darbu, un sagaidāms, ka šajā godalgu sezonā straumēšanas platformu piedāvājums pārspēs tradicionālo Holivudas studiju veikumu.

PGA šogad filmu nominācijām izraudzīto darbu vidū vairāk nekā puse ir straumēšanas platformu "Netflix" un "Amazon" lentes, tomēr vakara galvenā balva tika studijas "Searchlight" filmai.

Labākās animācijas filmas balvu saņēma studijas "Disney" lente "Soul", bet Brodvejas mūzikla "Hamilton" uzfilmētā versija, kas iekļauta straumēšanas platformas "Disney+" piedāvājumā, ieguva PGA labākās televīzijas filmas godalgu.

Labākās dokumentālās filmas balvu saņēma "Netfflix" filma "My Octopus Teacher".

Šī straumēšanas platforma arī dominēja televīzijas balvu kategorijās. Drāma "The Queen's Gambit" saņēma godalgu kā labākais seriāls ar ierobežotu sēriju skaitu, bet britu karaļnama sāga "The Crown" tika atzīta par labāko drāmu.

Seriāla "Schitt's Creek" pēdējā sezona tika atzīta par labāko komēdiju, bet telekanāla HBO pārraide "Last Week Tonight" jau sesto gadu pēc kārtas saņēma labākā sarunu šova balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!