Aprīlī Latvijas kinoteātros būs skatāma režisora Māra Martinsona jaunā spēlfilma "Oki – okeāna vidū", kurā filmējusies starptautiska aktieru komanda - izcila japāņu aktrise Kaori Momoi, latviešu aktieris Andris Bulis, austrāliete Hanna Levjēna un filmas mūzikas autors, ASV Kinoakadēmijas biedrs Viljams Goldšteins.

Goldšteina mūzika jaunajai filmai ir radusies improvizācijas rezultātā filmēšanas laukumā, kuru vēlāk papildināja un aranžēja Rihards Zaļupe

Filmas – mistiskas trillera - ideja režisoram radās, atklājot daudzos nostāstus par jaunām un senām mājām Kalifornijā, kuras apvītas leģendām un baumām par tajās mītošiem spokiem. Filmas sižets stāsta par miljonu apdzīvotajā metropolē Losandželosā mītošu jaunu izbijušu nekustamā īpašuma brokeri Robu (Bulis).

Viņš uzsāk sekot dīvainai japāņu sievietei Oki (Momoi). Robs ievērojis, ka noslēgtā sieviete bieži maina savu dzīvesvietu, un, apsekojot pāris no tām, kļūst gluži paranoisks, līdz savā izmeklēšanā iesaista arī draudzeni Viliju (Levjēna). Visai drīz viņi nonāk aci pret aci ar Oki pagātni un lāstu, kas liek pārvērtēt arī viņu pašu pagātni un kardināli maina viņu nākotni.

Filmas oficiālais treileris:


Martinsons, 2008. gadā Starptautiskā Šanhajas kinofestivālā laikā iepazīstoties ar aktrisi Momoi, pat nenojauta, ka ir ielikts pamats unikālai draudzībai un ilgstošai sadarbībai, kas izvērtusies plašāka nekā divu radošu cilvēku mērķu piepildīšana.

Ar Momoi galvenajā lomā 2009./2010.gadā Honkongā tapa spēlfilma "Amaya". 2011. gadā Momoi viesojās Rīgā, lai saņemtu Rīgas pilsētas kultūras godas vēstneses Japānā titulu, bet 2012. gada nogalē kopā ar Japānas televīzijas kompāniju "NHK" pāris nedēļu laikā izveidoja dokumentālu filmu par Rīgu, tās cilvēkiem, kultūru un vēsturi, ko Japānā noskatījusies vairāku miljonu auditorija.

"Oki - okeāna vidū" veidota kā vairāku filmu producēšanas kompāniju ("Krukfilms", "VFS Films" un "Nodibinājums MM art") sadarbības projekts. Filma tapusi, lielākoties pateicoties privātām investīcijām, savukārt pēcapstrādes posmai nepieciešamo finansējumu nodrošinājis Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!