Foto: Kadrs no video

Režisora Reiņa Kalnaella veidotā animācijas filma "Joka pēc alfabēts" interneta vietnē "YouTube" skatīta jau vairāk nekā četrus miljonus reižu, gūstot gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi, informēja filmu studijas "Rija" pārstāvji.

2011. gadā radītās animācijas filmas "Joka pēc alfabēts" vidējais skatīšanās ilgums interneta vietnē "YouTube" ir 2,8 minūtes, kas nozīmē, ka skatītāji ne tikai noklikšķina uz video, bet arī noskatās trīs minūtes garo filmiņu.

Filma pamatā tika veidota Latvijas skatītājiem, taču tā ieinteresējusi arī daudzus cittautiešu bērnus un vecākus. "Joka pēc alfabēts" ar dziesmas un krāsainu zīmējumu starpniecību palīdz mazajiem apgūt latviešu valodas alfabētu.

Pie animācijas filmas strādājusi scenārija autore un māksliniece Indra Sproģe, galvenā animatore Taiga Zīle, kā arī citi "Rijas" darbinieki. Neatņemama filmas sastāvdaļa ir tās pavadošā dziesma, ko sacerējis grupas "Prāta vētra" dalībnieks Renārs Kaupers.

Animācijas filma ir īss asprātīgs stāsts par peli un žurku, kas ikdienā viena otru ķircinādamas rausta aiz astes, tomēr beigās kopīgi priecājas par pasauli, kas ir košām krāsām un pārmaiņām pilna. Filmiņai mūziku sacerējis un kopā ar bērnu vokālo grupu "Nianse" iedziedājis Kaupers, sniedzot iespēju bērniem alfabēta mācīšanos padarīt par jauku piedzīvojumu.

"Joka pēc alfabēts" ir otrā režisora Kalnaella animācijas filma. Pirmā viņa režisētā animācijas īsfilma "Kad āboli ripo" piedalījusies ap 100 starptautiskos festivālos un vairākos no tiem saņēmusi arī balvas.

Patlaban Kalnaellis strādā pie pilnmetrāžas animācijas filmas "Dziedošās vistas neparastie piedzīvojumi", kas nākamā gada sākumā nonāks uz kino ekrāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!