Foto: AFP/Scanpix
Holivudas aktrises Annas Hatavejas, kura nule saņēmusi "Zelta globusu" par savu sniegumu Toma Hūpera filmā "Nožēlojamie" ("Les Miserbales"), nākamā loma būs jaunā Viljama Šekspīra lugas "Spītnieces savaldīšana" ("The Taming of the Shrew") ekranizācijā.

Līdzīgi kā 1999.gadā iznākušajā režisora Džila Jungera filmā "Spītnieces savaldīšana" jeb "10 Things I Hate About You", arī jaunās filmas sižets norisināsies mūsdienās.

Interneta vietnē "The Wrap" minēts, ka filmas scenārija autore ir Abija Morgana. Viņa rakstījusi scenāriju Filida Loida filmai "Dzelzs lēdija" un režisora Stīva Makvīna filmai "Kauns". Morgana nesen pabeigusi darbu pie scenārija pēc Klēras Tomalinas grāmatas "Neredzamā sieviete" motīviem, ko režisēs aktieris Ralfs Finess.

Vēl nav zināms, kuru no galvenajām varonēm - Bianku vai Katarinu, Hataveja komēdijā spēlē. Klasiskā Šekspīra komēdija ir stāsts par divām māsām - jaunākā, skaistā Bianka ieguvusi kāda jaunekļa uzmanību, un vecākā dumpiniece Katarina ir pilnīgs māsas pretstats. Tā kā Biankai nav ļauts precēties pirms to ir izdarījusi Katarina, tiek īstenots plāns, kas spītnieci savaldītu. Šī luga iepriekš tikusi ekranizēta arī 1967.gadā, filmā ar tādu pašu nosaukumu, kurā galvenās lomas spēlēja Elizabete Teilore un Ričards Bērtons.

Atgādinām, ka Anna Hataveja ir nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai, kā labākā aktrise otrā plāna lomā filmā "Nožēlojamie", kā arī pagājušajā gadā viņa spēlēja Kaķsievieti Kristofera Nolana filmā "Tumšais bruņinieks atgriežas". Paralēli Šekspīra komēdijas ekranizācijai, viņa piedalās arī multiplikācijas filmas "Rio 2" ieskaņošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!