Leģendārās "Tom and Jerry" filmiņas uzvarējušas aptaujā, kurā tika noskaidrota multiplikācijas filma, kuru bērnībā visvairāk iemīļojuši mūsdienu pieaugušie.
Kompānija "Hanna-Barbera" kopš 1940.gada par neatlaidīgo kaķi un viltīgo pelīti ir uzņēmusi 161 multiplikācijas filmu. "Tom and Jerry" ir ieguvusi septiņas "Oskara" balvas, tādējādi pārspējot "Scooby-Doo", "Top Cat" un "The Flintstones".

Aptauju, kurā piedalījās tūkstotis 25 - 54 gadus vecu cilvēku, rīkoja bērnu televīzijas kanāls "Boomerang".

"Dzīvnieki ar cilvēciskām rakstura iezīmēm ir nepārspējama kombinācija," izteicās kanāla menedžeris Dens Belems, piebilstot, ka tieši dzīvnieku personāži aptaujā ir atzīti par pašiem populārākajiem.

"Šīs multiplikācijas filmas ir neticami atjautīgas un asprātīgas, ar bezgalīgu notikumu virkni, un tieši tāpēc tās patīk visu vecumu cilvēkiem," uzskata Belems. "Vienīgie aptaujas sarakstā iekļuvušie cilvēku tēli ir Flintstoni, Papajs un varoņi no "The Wacky Races"."

Otro vietu aptaujā ieņēma "Scooby-Doo", kas tika radīta 1969.gadā un nesen bija skatāmi arī piedzīvojumu filmā, kurā piedalījās Sāra Mišela Gelāra.

Mančestras studijas "Cosgrove Hall" veidotā parodija par Džeimsu Bondu multiplikācijas filmā "Dangermouse" par slepeno aģentu - Briesmu peli, kas televīzijā debitēja 1981.gadā, noslēdza aptaujas pirmo trijnieku.

Ceturtajā vietā ierindojās vēl viena kompānijas "Hanna-Barbera" multiplikācijas filma "Top Cat", kuras galvenais varonis ir Ņujorkas ielu kaķu bandas vadonis. Viņa piedzīvojumu pamatā ir piecdesmito gadu amerikāņu komēdija "The Phil Silvers Show".

Lielbritānijā multfilma tika pārdēvēta par "Boss Cat", lai netiktu jaukta ar kaķu barības firmu.

Vēl viena no sešām "Hanna-Barbera" pirmajā desmitniekā iekļuvušajām filmām ir "The Flintstones", kas iekaroja piekto pozīciju. 1994.gadā arī Flintstoni nonāca uz lielajiem ekrāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!