Foto: Juris Zīģelis
Ziedoņa muzejs sāk brīvdabas kino vakarus, aicinot viesus katru piektdienu plkst. 20:00 uz brīvdabas kino vakariem Murjāņos, portālam "Delfi" pavēstīja pasākumu cikla rīkotāji.

No 29. jūlija līdz 9. septembrim "Dzirnakmeņu" pagalmā būs iespēja skatīties latviešu režisoru jaunāko filmu programmu. Murjāņu brīvdabas kino vakarus papildinās īpašie viesi, kuriem ir saikne ar filmām: aktrise Elīna Vaska, režisora Māris Martinsons, Vjačeslavs Kaščejevs, montāžas režisore Līga Pipare, režisors Juris Kursietis un režisors Andrejs Verhoustinskis.

"Turpinot rūpēties par Imantam Ziedonim tuvām idejām un vērtībām, Ziedoņa muzejs šogad piedāvās jaunākās latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, jo dzejniekam vienmēr bijusi tuva jaunrade un tās veicināšana, sadarbība ar jauniem un talantīgiem cilvēkiem. Ne velti viens no vakariem būs veltīts apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2014" laureātam, profesoram Vjačeslavam Kaščejevam. Pirms filmu seansiem mums būs īpašie viesi, kuri pastāstīs par filmas tapšanas aizkulisēm," stāsta muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Brīvdabas kino seansi Ziedoņa muzejā tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienības projektu "Kino visiem un visur Latvijā", ko atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Nacionālais kino centrs.

Ierašanās uz brīvdabas seansiem no plkst. 20:00. Kino vakari sāksies ar sarunu ar viesi plkst. 20:30 un tai sekos filmas skatīšanās. Kino seansi notiks arī lietus gadījumā, tad filmas tiks rādītas Murjāņu klētī. Vairāk informācijas

Filmu programma, kā arī pieteikšanās dalībai kino vakaram – Ziedoņa muzeja mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!