Foto: Publicitātes foto
22. septembrī festivāla "Baltijas pērle" ietvaros pirmo reizi Latvijā notiks aktrises, režisores un scenāristes Renātas Ļitvinovas radošā tikšanās ar skatītājiem.

Tikšanās laikā māksliniece iepazīstinās ar izcilajam dzejniekam Josifam Brodskim veltītās filmas "Josifa sapņi" pilno versiju, kā arī ar saviem jaunākajiem īsmetrāžas režijas darbiem, taču vakara scenāriju un tā dalībniekus viņa patur noslēpumā.

Eleganto dīvu apvij īpaša aura – katra viņas parādīšanās publikai atstāj iespaidu, liekot aizturēt elpu un tvert teju ikkatru viņas vārdu un žestu. Māksliniecei izdodas uztvert lietu un notikumu būtību, precīzi izjust savu varoņu raksturus.

Aktrise, scenāriste un režisore radījusi tādus unikālus kino projektus kā "Ritas pēdējā pasaka", "Dieviete: kā es iemīlēju", "Kurlo zeme", "Zaļais teātris Zemfirā" un daudzus citus.

Satikties ar šo neparasto un nu jau leģendāro radošo personību, novērtēt viņas spilgtos kino tēlus, kā arī ieklausīties oriģinālajās pārdomās par dzīvi, radošo darbu un mīlestību Latvijas skatītājiem būs iespējams 2017. gada 22. septembrī Rīgas Kongresu namā.

"Visos cilvēkos ir skapītis ar smalkām kristāla glāzēm, kas piepildītas ar mūsu ilūzijām… Skapītis atveras, un kāda glāze sasitas. Dažas ilūzijas sairst pakāpeniski, no tikšanās uz tikšanos. Kā trausli eglīšu rotājumi. Katru gadu, cits pēc cita… Mītiem nav jāsabrūk, un tomēr… Es mīlu jūs visus," saka Renāta Ļitvinova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!