Foto: Publicitātes foto

28. septembrī plkst. 17.00 "Kaņepes Kultūras centrā" ar Starptautiskā īsfilmu konkursa skati atklās 21. Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2Annas" otro diena, piedāvājot apmeklētājiem vērot īsfilmu, vidēja garuma un ārzemju kuratoru veidoto filmu seansus, kā arī piedalīties diskusijā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Festivāla otrajā dienā "Kaņepes Kultūras centrā" apmeklētājiem būs iespēja vērot īsfillmas konkrētā tematikā veidotās konkursa programmās - Starptautiskajā īsfilmu konkursa skatē un Starptautiskajā vidēja garuma filmu skatē. Savukārt kinoteātrī "Kino Bize" iespējams vērot Baltijas īsfilmu konkursa filmas. Šogad no 2170 pieteiktajām filmām par Zelta un Ģipša Annām cīnās 57 filmas no visas pasaules.

"2Annas" īpaši sagatavotu programmu veidā aplūko fokusa tēmu "Klejotāji" ne tikai šī brīža kontekstā, bet arī vēsturiskā šķērsgriezumā, tāpēc katrā festivāla dienā iespējams skatīties filmas noteiktas latviešu vai ārzemju vieskuratoru veidotas fokusprogrammas ietvaros. "Kaņepes Kultūras centrā" fokusprogrammas "Amerika šodien" ietvaros tiks aplūkota šī brīža situācija Amerikā – dziļas nesaskaņas imigrācijas, ieroču kontroles, terorisma jautājumos. Aptverot plaša spektra tēmas un žanrus, filmas apskata šos jautājumus, izmantojot inovatīvas pieejas, dumpinieciskas metodes un tiešus komentārus.

Līdzās kino seansiem, "2Annas" organizatori sarūpējuši arī īpašos pasākumus - 18.00 "Nabaklab" notiks Radio Naba raidījuma "Vēstures ķīlis" diskusija "Klejotāji", kurā no antroploģijas un etnogrāfijas, vēstures un ikdienas ceļotāju skatpunkta mēģinās noskaidrot apstākļus, kas rada vēlmi vai nepieciešamību doties klejojumos. Otro festivāla dienu Kaņepes Kultūras centrā noslēgs dīdžejs Henriks Eliass Zēgners.

Sešu dienu laikā līdz pat 2. oktobrim kino gardēžiem un interesentiem būs iespēja redzēt plašu Starptautisko un Baltijas valstu konkursa īsfilmu programmu, "2Annas" kuratoru un ārvalstu vieskuratoru veidotās fokusa programmas, Eiropas Kinoakadēmijas apbalvotās filmas un Oberhauzenas īsfilmu festivāla seansu, piedalīties diskusijās un sarunās, industrijas dienā un īpašajos notikumos. Galvenais festivāla notikumu centrs šogad ir Kaņepes Kultūras centrs, taču kino seansus apmeklētāji varēs baudīt arī "Kino Bize" un kinoteātrī "K.Suns", atsevišķi festivāla notikumi gaidāmi arī Rīga TV24 studijā un "Nabaklab". Ik vakaru Kaņepes Kultūras centrā notiks festivāla pasākumu vakara programma ar koncertiem, dīdžeju un vīdžeju spēlēm, sieviešu "stand-up" komēdiju un dejām.

Līdzās vairāk nekā 30 kino seansiem, "2Annas" organizatori aicina piedalīties arī dažādos festivāla notikumos. 9. septembrī plkst. 17.00 Kaņepes Kultūras centrā Satori.lv diskusija "Jaunie nomadi", kurā tiks šķetināti jautājumi par klejojumu nozīmi glabālajā sabiedrībā. Festivāla trešajā dienā, 30. septembrī, no plkst. 10.00 Kaņepes Kultūras centrā notiks "2Annas" Industrijas diena, kur "Filmu izplatīšanas foruma" laikā notiks vieslektoru prezentācijas par auditorijas sasniegšanu, sociālo tīklu izmantošanu mārketingam un jaunām kino formām, kā arī paneļdiskusija "Filmu izplatīšana un mārketinga iespējas" un filmu ""pitching" sesija.

Ik vakaru Kaņepes Kultūras centrā notiks festivāla pasākumu vakara programma ar koncertiem, dīdžeju un vīdžeju spēlēm, sieviešu "stand-up" komēdiju un dejām.

Biļetes un abonementi pieejami – www.bezrindas.lv.

Plašāka informācija par programmām – www.2annas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!