Foto: Publicitātes foto

Arī britu kino un TV akadēmijas jeb BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) nomināciju līdere šogad ir Mišela Hazanavičusa filma "The Artist" ("Mākslinieks"), kopumā uz BAFTA "Zelta masku" pretendējot 12 kategorijās.

Tai seko spiegu trilleris "Tinker Tailor Soldier Spy" ("Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs") ar 11 nominācijām, savukārt deviņas nominācijas ir Mārtina Skorsēzes 3D lentei "Hugo" ("Hugo"), bet sešas nominācijas ieguvusi lente "My week with Marilyn". Filmām The Help" ("Kalpone") un "War Horse" ("Kara zirgs") katrai ir pa piecām nominācijām.

BAFTA godalgu pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks 12.februārī Karaliskajā operas namā Londonā.

Par gada labākās filmas titulu sacentīsies filmas "Tinker Tailor Soldier Spy", "The Artist", "The Help", "The Descendants" un "Drive"

Gada labākais režisors tiks noteikts starp M. Skorsēzi ("Hugo"), N.V.Refnu ("Drive"), M.Hazanavičusu ("Mākslinieks"), L.Ramsī ("We Need To Talk About Kevin") un T.Alfredsonu par filmu "Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs".

Gada labākā aktiera kategorijā nominēti G.Oldmens ("Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs"), B.Pits ("Naudas spēle"), Dž.Klūnijs ("Pēcnācējas"), M.Fasbenders ("Shame") un Ž.Dužardēns ("Mākslinieks).

Par labākās aktises titulu sacentīsies filmas "Dzelzs lēdija" zvaigzne Merila Strīpa, kas par šo lomu saņēma Zelta Globusu, Berenisa Bežo ("Mākslinieks"), Mišela Viljamsa ("My week with Marilyn"), Tilda Svintone ("We Need To Talk About Kevin") un Viola Deivisa par lomu filmā "Kalpone".

Godalgotā lente "Mākslinieks" Rīgā tiek demonstrēta kinoteātrī "Splendid Palace". Savukārt filma "Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs" kinoteātrī "Kino Citadele" tiks izrādīta no 27.janvāra.

Filma 'The Artist'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!