Foto: Publicitātes foto
Saistībā ar ārkārtas situāciju valstī uz pavasari pārceltais festivāls "Artdocfest/Rīga" izziņo tiešsaistes versiju – astoņas aktuālas dokumentālās filmas, kas būs skatāmas laikā no 25. novembra līdz 1. decembrim.

Kā informē festivāla organizatori, šajā laikā katru dienu Latvijas publikai bez maksas tiks piedāvāta viena nesen starptautiskus panākumus un atzinību guvusi filma. Tai tiks nodrošināts tulkojums – būs subtitri latviešu vai angļu valodās. Tiešsaistes festivāla filmu izrādes notiks pēc principa "viena filma dienā". Filmas varēs skatīties "Artdocfest/Riga" mājaslapā.

Programma:

25. novembrī – "Vienatnē" (Baltkrievija);
26. novembrī – "Baltā mamma" (Krievija);
27. novembrī – "Mūris" (Latvija) / "Lēciens" (Lietuva, Latvija);
28. novembrī – "Ziemas dārza stāsts" (Ukraina, Čehija);
29. novembrī – "Putina liecinieki" (Latvijas, Čehija, Šveice);
30. novembrī – "Ugungsdzēsējs. Vecmāmiņa. Vienradzis" (Polija);
01. decembrī – "Brīnumu gaidot" (Igaunija).

Visas filmas norādītajā datumā būs iespējams skatīties bez maksas Latvijas teritorijā, izņemot filmu "Lēciens", kura tiks izrādīta straumēšanas platformās par atsevišķu samaksu.

Jau ziņots, ka festivālu rīko starptautiski augstu novērtētais krievu dokumentālists Vitālijs Manskis, kurš šobrīd ir apmeties Rīgā. Viņa rīkotais dokumentālo filmu festivāls jau vairākus gadus notiek Maskavā, Latvijā tas līdz šim bija daļa no Rīgas Starptautiskā kinofestivāla (Riga IFF) programmas, bet šogad pirmo reizi tas notiek kā atsevišķs festivāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!