Foto: Publicitātes attēli
Prestižo kino industrijas balvu "Zelta globuss" kā gada labākā filma saņemusi episkā piedzīvojumu drāma"Avatar", bet tās rezisors Džeimss Kamerons ticis pie balvas kā labākais režisors.

Foto galerija

"Avatar" apsteigusi tādas filmas kā "The Hurt Locker", "Precious: Based On The Novel Push By Sapphire", "Up In The Air" un Tarantino jaunako veikumu "Inglourious Basterds".

Ikgadējā "Zelta globusu" ceremonijā, kas Losandželosā norisinājās 17. janvārī, Labākās aktrises "Globusu" saņemusi Sandra Buloka par galveno lomu filmā "The Blind Side", bet par Labāko aktieri titulēts Džefs Bridžess par galveno lomu filmā "Crazy Heart".

Komēdiju un mūziklu kategorijā "Zelta globusu" saņemusi filma "The Hangover", bet Merila Strīpa šajā kategorijā novērtēta kā labākā aktrise par lomu filmā "Julie&Julia". Balvu kā labākais aktieris mūziklu un komēdiju kategorijā saņemis Roberts Daunijs Jr par slavenā Šerloka Holmsa tēlojumu "Sherlock Holmes".

Par labāko darbu otrā plāna lomās ar balvām sumināti aktrise Mo'nique par lomu filmā "Precious: Based On The Novel Push By Sapphire" un aktieris Kristofers Valcs par lomu filmā "Inglourious Basterds".

Animācijas filmu kategorijā "Zelta globuss" ticis filmai "Up", kas balvu saņēmusi arī par labāko oriģinalo scenāriju. Savukārt kā labākā ārvalstu filma nosaukta vācu filma "The White Ribbon" (Das Weisse Band - Eine Deutsche Kindergeschichte).

Jau ziņots, ka īpašo "Cecil B. Mille Award" par mūža ieguldījumu kino industrijā saņēmis režisors Martins Skorsēze. Iepriekš šī balva piešķirta Stīvenam Spīlbergam, Entonijam Hopkinsam, Maiklam Duglasam, Dastinam Hofmanam un daudziem citiem ievērojamiem aktieriem un režisoriem.

Atgādinām, ka "Zelta globusam" bija izvirzīta arī aktrise Anna Pakvina par lomu Rīgā uzņemtajā filmā "The Courageous Heart Of Irena" ("Irēnas Sandleres drosmīgā sirds) kategorijā Labākā aktrise miniseriālā vai televīzijas filmā. Taču šajā kategorijā viņu apsteigusi Drū Berimora, saņemot "Zelta globusu" par lomu filmā "Grey Gardens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!