Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Britu kino un televīzijas akadēmijas (BAFTA) ceremonijā, kas svētdien, 11. aprīlī, notika Londonā, četras balvas saņēmusi filma "Nomadland".

Režisores Hlojas Žao (Chloé Zhao) darbs saņēmis arī galveno godalgu kategorijā "Labākā filma", bet pati Žao tikusi pie labākās režisores goda, tādējādi kļūstot par otro režisori – sievieti, kas uzvarējusi šajā kategorijā.

BAFTA balvu saņēmusi arī aktrise Frānsisa Makdormanda (Frances McDormand), kura filmā atveido galveno varoni, tāpat ar balvu novērtēts filmas operatora darbs.

Filma tapusi pēc 2017. gadā izdotās grāmatas "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century". Tās galvenā varone Ferna pēc darba zaudēšanas sapako mantību un sēžas pie sava busiņa stūres, lai kļūtu par mūsdienu nomadu un dzīvotu ārpus konvencionālās sabiedrības.

Par labāko britu filmu, iegūstot balvu arī par labāko oriģinālo scenāriju, tika atzīta "Promising Young Woman".

Kategorijā "Labakais aktieris" uzvarējis Entonijs Hopkinss (Anthony Hopkins) par darbu filmā "The Father".

Par labāko animācijas filmu atzīa "Soul", bet par labāko veikumu svešvalodā - "Another Round" ("Vēl pa mēriņam").

Jau ziņots, ka īpašā balva par mūža ieguldījumu kino tika piešķirta Taivānas režisoram Angam Lī. Viņš iepriekš BAFTA godalgas dažādās kategorijās saņēmis par filmām "Tīģeris un drakons" (Crouching Tiger, Hidden Dragon), "Pī dzīve" (Life of Pi), "Prāts un jutīgums" (Sense and Sensibility un "Kuprainais kalns" (Brokeback Mountain).

Covid-19 pandēmijas dēļ BAFTA balvas ceremonija notika divās dalās – 10. un 11. aprīlī, nominantiem un laureātiem piedaloties attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!