Foto: AP/Scanpix

Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvu ceremonijā par aizvadītā gada labāko filmu atzīta 12 gadu garumā uzņemtā amerikāņu kinolente "Boyhood" ("Puikas gadi").

Filmas veidotājs Ričards Linkleiters tika apbalvots par labāko režiju, kamēr Patrīcija Ārkete atzīta par labāko otrā plāna aktrisi.

Taču amerikāņu režisora Vesa Andresona komēdija "The Grand Budapest Hotel" ("Viesnīca "Diženā Budapešta") saņēma visvairāk BAFTA apbalvojumu - piecus.

Trīs apbalvojumus izpelnījās biogrāfiskā filma "The Theory of Everything" par britu matemātiķi un fiziķi Stīvenu Hokingu.

Brits Edijs Redmeins saņēma labākā aktiera apbalvojumu par Hokinga lomu. Redmeins pateicās Hokingam, kurš bija ieradies ceremonijā, un viņa ģimenei "par atgādinājumu, ka no vēlmes dzīvot piepildītu dzīvi gūstams liels spēks".

"Aktieru sapnis ir attēlot aizraujošus stāstus par interesantiem cilvēkiem, un reti kurš ir vēl interesantāks [par Hokingu]," teica Redmeins.

"The Theory of Everything" tika apbalvota kategorijā "Izcila britu filma", kā arī par labāko adaptēto scenāriju.

Labākās aktrises balvu ieguva Džuliana Mūra, kura kinolentē "Still Alice" atveido universitātes pasniedzēju, kurai diagnosticēta Alcheimera slimība.

Balva par labāko dokumentālo filmu tika piešķirta "Citizenfor" par kādreizējo ASV izlūkdienestu līdzstrādnieku Edvardu Snoudenu. Taču amerikāņu režisore Lora Poitrasa nebija ieradusies uz ceremoniju, jo Lielbritānijā pret viņu uzrādīta apsūdzība.

Daudziem par pārsteigumu, aktiera Benedikta Kamberbača filmai "The Imitation Game" netika piešķirta neviena BAFTA balva, lai gan kinolente bija nominēta deviņām.

"Uzlecošās zvaigznes" balvu ieguva aktieris Džeks O'Konels, kurš Lielbritānijā kļuva pazīstams ar lomu jauniešu seriālā "Skins", taču tagad spēlē tādās Holivudas filmās kā Andželīnas Džolijas režisētā "Unbroken" ("Nesalauztais").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!